Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишния служител от

...
Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишния служител от
Коментари Харесай

Обвиниха полицая от столично РПУ, взел подкуп от бизнесмен

Софийската градска прокуратура притегли към наказателна отговорност 43-годишния чиновник от столичното 9-то Районно ръководство Валентин Тренев, който през вчерашния ден беше задържан с рушвет, оповестиха от държавното обвиняване. Униформеният е арестуван за 72 часа.

 Задържаха столичен служител на реда за рушвет Виж още

Разследването е формирано по данни, постъпили от Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, съдържащи сигнал от притежател на компания. Според информацията на 13 февруари т.г. полицейският чиновник е изискал от предприемача 5000 лв.., с цел да не се образува кореспонденция по полицейска инспекция. Полицаят е арестуван директно след приемане на 2000 лв., настояват от прокуратурата. 

Според bTV подкупът е бил пожелан от Иван Фирков, с цел да се потули случай на негов строителен обект.

Сагата почнала, когато строителен служащ си счупил крайници на обект на предприемача Фирков и подал тъжба в 9-то районно. 

От прокуратурата осведомят още, че в случай че бъде приет за отговорен полицейският чиновник може да получи от три до 10 години затвор, глоба до двадесет хиляди лв. и отнемане от права - отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност.

Предстои прокуратурата да реши дали да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение. 

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР