Софийската градска прокуратура измени обвинението на мъжа, причинил тежката катастрофа

...
Софийската градска прокуратура измени обвинението на мъжа, причинил тежката катастрофа
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини в умишлено убийство мъжа, причинил тежката катастрофа на Околовръстното в София -

Софийската градска прокуратура промени обвиняването на мъжа, предизвикал тежката злополука на Околовръстното шосе в София, в която почина французин, а двама души бяха ранени. Шофьорът на " Порше " -то, което в неделя блъсна лека кола, е привлечен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране. 

Д.Л. беше упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност и нанасяне на телесни повреди. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че мъжът е управлявал " Порше " -то си след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е открито, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че обвиненият не е опитал да спре. 

Мъжът е арестуван под стража, като на влизане в правосъдната зала във вторник водачът сподели, че съжалява за случилото се: " Не съм желал да стане по този начин. Извинявам се на всички, също и на моето семейство. Не съм карал след приложимост на опиати и алкохол ", а пред съда се разплака.

Той е и с предходни нарушавания на пътя. По данни на полицията има неизплатени санкции за превишена скорост за над 1900 лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР