Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска

...
Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска
Коментари Харесай

СГП е предложила на главния прокурор да поиска имунитета на Бойко Борисов

Софийската градска прокуратура е предложила на основния прокурор да изиска имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по по този начин нареченото дело " Барселонагейт ". Това оповестиха от държавното обвиняване.

Информацията идва много изненадващо и след края на работоното време. Изненадващо, тъй като единствено преди седмица от държавното обвиняване оповестиха, че след направени доста преводи занапред следва назначението на експертиза, както и разпити по случая.

Веднага по-късно имаше разпит на самия водач на ГЕРБ Бойко Борисов, юристът на Борисов беше уверен, че от това, което е чул по време на разпита, не вижда съображение да бъде повдигнато обвиняване на неговия клиент.

Сега обаче от прокуратурата изясняват, че съгласно наблюдаващия прокурор по делото " Барселонагейт " са събрани доказателства, че Бойко Борисов е прал пари, като някогашният министър председател е предоставял на трети лица добити вследствие на осъществени закононарушения средства за закупуване на недвижими парцели в чужбина.

Сега предлагането на Софийската градска прокуратура би трябвало да се трансформира в искане и на основния прокурор за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов до Народното събрание, като разновидностите са два - или Борисов самичък да се откаже от имунитета си, или да бъде направена специфична комисия, която да вземе това решение.

След настояването за имунитета на Делян Добрев от партия ГЕРБ споделиха, че няма да дават непринудено имунитетите си.

По обявата работи: Радмила Попова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР