Софийската филхармония и световно признатият диригент Густав Кун канят на

...
Софийската филхармония и световно признатият диригент Густав Кун канят на
Коментари Харесай

Мария Радоева и Густав Кун гостуват на Софийската филхармония

Софийската филхармония и международно приетият диригент Густав Кун канят на концерт с музика на Вагнер и Рихард Щраус на 5 март. В програмата: Песенен цикъл " Везендонк " от Вагнер, оркестровка Густав Кун, и " Тъй рече Заратустра " от Рихард Щраус.

Любовта на Вагнер към красивата Матилде Везендонк стои в основата на песенния цикъл с нейното име, който ще чуем в осъществяване на мецосопраното Мария Радоева. Изявена певица, шлифовала гения си в майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет, Музикалния институт " Веки-Тонели " в Модена и Академия " Киджана " в Сиена, Мария Радоева се изявява на оперните подиуми по света. Стипендиантка е на фонд " Райна Кабаиванска " в Нов български университет. Лауреат е на влиятелни състезания. С маестро Густав Кун я свързва дългогодишна взаимна работа. С него и с оркестъра на Арена ди Верона през 2019 година Радоева открива филхармоничния сезон в оперния спектакъл с песенния цикъл " Везендонк ".

Австриецът Густав Кун е измежду най-популярните диригенти на нашето време. Ученик на Ханс Сваровски, Бруно Мадерна и Херберт декор Караян в консерваториите във Виена и Залцбург, той има дипломи и по философия и логика на психиката. Освен като диригент, се изявява и като продуцент и режисьор на опери. Дълги години управлява влиятелния музикален фестивал " Тиролски празници " в австрийския град Ерл.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР