Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 44-годишен мъж –

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 44-годишен мъж –
Коментари Харесай

Задържаха мъж, подпомагал чужденци да пребивават незаконно в страната ни

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 44-годишен мъж – жител на Ирак, който е подпомагал чужденци нелегално да обитават на територията на Република България.

От неустановена досега дата до към 11,00 часа на 14.09.2022 година в апартамент в кв. „ Борово “ в гр. София, обвиненият Х.Х. за да набави за себе си имотна полза, незаконно подпомагал 20 жители на Мароко без документи за идентичност да обитават в страната, като им дал помещение за нощуване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост ” от 1 до 6 години и „ санкция “ от пет 5000 до 20 000 хиляди лв..

Предвид опцията Х.Х. да се укрие и да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

 Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР