Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 21 лица, които

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 21 лица, които
Коментари Харесай

Зрелищни СНИМКИ от масовите арести на педофили у нас

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 21 лица, които посредством интернет платформи са установявали контакт с деца за блудствени дейности.

ненавършили 14-годишна възраст, с цел да открият контакт с тях за осъществяване на блудствени дейности и полово съприкосновение.

От полицията разпространиха и фотоси и видео от интервенцията по арестуването на незаконната група.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 155а, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 10000 лв.. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности, разпитани са очевидци и са претърсени над 30 адреса и моторни транспортни средства.


Обвиняемите са на възраст сред 22 и 76 години. Петима от тях са осъждани.

Предвид заплахата обвинените да извършат друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.
Предстои в четвъртък, 17.03.2022 година, да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на всичките 21 лица.

По случая през днешния ден, 15.03.2022 година, брифинг дадоха административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и началникът на отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков.
Разследването продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР