Софийска районна прокуратура образува ново досъдебно производство и отново привлече

...
Софийска районна прокуратура образува ново досъдебно производство и отново привлече
Коментари Харесай

Поредно обвинение за мъжа, биещ и унижаващ хора в село край София |

Софийска районна прокуратура образува ново досъдебно произвеждане и още веднъж притегли към наказателна отговорност Венцислав Дамянов - по-известен като Венци Боксьора. 

Производството е за безчинство в изискванията на рисков рецидив. 

Дамянов беше задържан на 27 септември след побой над шеф на заведение и експанзия против момиче в софийското село Световрачене. Тогава му бяха повдигнати обвинявания за закана за ликвидиране и за осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред.

" На 23 септември в заведение в селото Дамянов взел две бутилки с алкохол, без да ги заплати. Хванал шефа на ресторант " К. " и го завел в игралната зала, където го поставил на стол и го разпитвал за жителите на селото. Междувременно му нанасял удари с ръце по главата и танцувал. След като потърпевшият попитал за какво го бие, Дамянов го блъснал в гърдите, мъжът паднал, а обвиненият почнал да го влачи по земята ", оповестяват още от прокуратурата.

Към първичното обвиняване беше добавено и още едно - за хулигански дейности, осъществени с смелост и цинизъм. По-късно Софийския градски съд пусна под домакински арест нападателят. След освобождението му в селото имаше засилено полицейско наличие. 

Сега прокуратурата образува ново произвеждане за побой над мъж. На 28 юли до момента в който разговарял с непостоянен досега мъж, без забележима причина, обвиненият го блъснал с ръка в главата. Мъжът паднал, а В.Д. траял да го удря с ръце по главата и тялото. Престъплението е осъществено в наличието на 9 лица, допълват от държавното обвиняване.

Оттам допълват, че Дамянов е неведнъж осъждан. Предвид престъпното му минало действителната заплаха да извърши ново закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането на В.Д. за 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане за „ задържане под стража "

Софийска градска прокуратура е взела на специфичен контрол всички досъдебни производства срещу Венцислав Дамянов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР