Софийска градска прокуратура започна проверка за смъртта на 19 годишния

...
Софийска градска прокуратура започна проверка за смъртта на 19 годишния
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка за смъртта на 19-годишния младеж с коронавирус

Софийска градска прокуратура стартира инспекция за гибелта на 19 годишния зрелостник от Велико Търново, който умря в края на юли от ковид. Той беше лекуван и издъхна в болничното заведение " Д-р Стефан Черкезов " в старопрестолния град, заяви държавното обвиняване.

Проверката на прокуратурата стартира, откакто бащата на момчето - юрист Иван Денев подаде писмена тъжба на 10 август.

Всички прокурори във Велико Търново си направиха отказ, тъй като заместник-апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата, а брачната половинка на обвинителя е основна здравна сестра в болница " Д-р Стефан Черкезов ".

По тази причина основният прокурор Иван Гешев дефинира Софийска градска прокуратура да води следствието. Тя ще " реализира управление и контрол по провокиралия публичното внимание и придобил медиен отзив случай на настъпила гибел " на 19-годишния юноша.

Веднага след постъпването на материалите наблюдаващите прокурори са образували досъдебно произвеждане за това, че на 31 юли в търновската болница, заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, е била породена гибелта на Христо Денев (престъпление по чл.123, ал.1 от НК), показват от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР