Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Разкриха шокиращи подробности около убийство на красивата Виола! Ето какво се случва с убиеца й Стефан…

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против Стефан Станев. Той е упрекнат за това, че съзнателно е умъртвил Виола Николова. Станев е упрекнат и за това, че без съответно позволение според ЗКНВП държал високорискови наркотични субстанции в жилището си.

В нощта на 22 юни 2017 година обвиненият Станев и потърпевшата Виола Николова били в дома си. Николова споделила,че е изморена и легнала в стаята обособена за спалня, с цел да си почива. Станев стоял пред портативен компютър и четял във Facebook. В един миг той решил да изпие една бира, след което взел екстази, след това използвал и марихуана. Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи, само че не спи и приел, че нещо я тормози.

Около 05.00 ч. на 23 юни 2017 година обвиненият Станев предизвикал диалог с потърпевшата, който не се състоял. Той почнал да удря с ръце и с железен стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала Николова, вдигнал стика за голф над главата си – в този миг тя уплашена и плачейки извикала: „ Извинявай, скърбя, апелирам те стой, недей “, само че Станев нанесъл мощен удар със стика за голф по главата й, в региона на лявата слепоочна орбитална област.

С него той й предизвикал открита тъпа черепно-мозъчна и лицева контузия. След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му ръкохватка. Николова почнала да губи доста кръв, само че дишала, виждала и чувала. В този миг той преместил тялото й от спалнята на земята и я блъснал повторно по главата със счупения железен край от дръжката на стика за голф, с което й предизвикал нова лицева контузия.

Започнал и да я души. След като се отказал от тези си планове, станал взел от кухнята кухненски нащърбен нож (с обща дължина 32,5см., и дължина на острието 20см.). Върнал се в спалнята и в миг, в който Николова към момента имала сърдечна активност и съзнавала какво се случва с нея почнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата й.

После взел различен кухненски нож (с обща дължина 32,5см., и дължина острието 19,5см.), с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Николова, в дясно от гръбначния дирек. Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож (с дължина 196 мм. и широчина 43 мм.,с режеща част с широчина 12мм.), с който нанесъл удар в шията на потърпевшата, като острието на ножа останало забито в шията й, а пластмасовата ръкохватка на ножа в ръцете му.

Когато открил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, сложил плюшена играчка на котарак върху натрупа й, и отишъл в прилежащата стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.

Сутринта на 23.06.2017 година към 08.30 ч. Станев позвънил на своя другарка и я поканил в дома си с цел да поговорят. Когато тя пристигнала обвиненият я посрещнал пред блока и дружно се качили в жилището му.

Когато тя го попитала къде е Виола, Станев не дал отговор. На въпрос, какво са правили предната вечер, той декларирал, че лежащ до потърпевшата и забелязал, че нейният крайник трепнал, след което със знак и придвижване на ръката посочил на приятелката си по какъв начин прерязал гърлото на потърпевшата, а по-късно умерено и невъзмутимо декларирал: „ Аз я убих “.

Обвиняемият я отвел до стаята, където приятелката му видяла натрупа на Виола Николова, затрупан с було за легло,върху което била сложено плюшена играчка –котарак. След къс диалог за осъщественото от Станев, наказването за това закононарушение, разбирането от страна на околните му и това, че не желае да се съобщи на полицията, приятелката му си тръгнала.

В следобедните часове обвиненият отпътувал с персоналния си автомобил за гр. Созопол.

На 24.06.2017 година към 15.00 ч. приятелката на Станев дружно с мъжът, с който живее алармирали в 03 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи за осъщественото закононарушение.

Станев бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 24.06.2017 година към 21.30 ч. наоколо до яхтено пристанище в гр.Созопол.

Непосредствено след задържането му е осъществено токсикологично проучване, което е открило комбинирана приложимост на наркотични субстанции – амфетамин, екстази, тетрахидроканабинол и кокаин.

В хода на следствието са били назначени голям брой експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК разбор на материални доказателства, петорната биотрасологична и правосъдно здравна експертиза и други

От назначените по делото физико химична и оценителна експертизи, се открива, че тегло и наличие на наркотичните субстанции открити в дома на Станев са от типа на амфетамините и са на обща стойност 502.70 лева

Иззетите субстанции са високо рискови и подлежат на надзор.

Назначената сложна психолого психиатрична експертиза –проведена в ДПБ пандиза гр.Ловеч открива,че Станев страда от личностово разстройство и синдром на взаимозависимост от психоактивни субстанции.

То няма характерността на кратковременно или дълготрайно разстройство на съзнанието и не е психологично заболяване в стеснен смисъл. Към момента на осъществяване на действието обвиненият е разполагал с психическа валидност да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да управлява дейностите си и още веднъж към този миг не се е намирал в психотично положение – положение на остра неуравновесеност.

Вещите лица от назначената по досъдебното произвеждане тройна сложна психолого-психиатричната експертиза подчертават при правене на психологическия портрет на обвинения върху дисхармонични настройки и държание,в прочувствената и волева сфера,възбудни процеси, извънредно ниска търпимост на фустрация и ниски прагове на задръжка и на отключване на нападателни реакции, податливост да упреква другите и да измисля правдоподобни пояснения за деянията си, нервност и прочувствена неустойчивост, понижени благоприятни условия за самоконтрол,водещи до нестимулирана настъпателност, ниската или цялостна липса на сдържаност на личното и околното държание, изключително след приложимост на наркотични субстанции.

Този психически портрет се удостоверява изцяло и от доказателствата по делото и механизма на причиняване на убийството.

С нанасянето на голям брой удари по тялото на потърпевшата и то в региона на витално значими органи от страна на обвинения е открито, че Виола Николова е изпитвала голям брой болки и премеждия.

Обвиняемият е показал изключителна гняв и настървеност към потърпевшата, като се има поради броя на нанесените удари. Болките и страданията, които е понесла Николова са били доста мощни и това е било трудно. Тя е изпитвала боязън, съзнавала е своето изтощение и невъзможност от създалата се обстановка.

Смъртта е настъпила в един времеви откъслек, в който потърпевшата е търпяла болки, усещала е и е осъзнавал какво й се случва. От различен страна интензитетът проявен от Станев очевидно надвишава нужното за причиняване на гибел и сочи на в допълнение персонално отношение към жертвата, съдържащо изключителна гняв и озлобление и образуват и изрично съществуването на признака – особена свирепост.

Стефан Станев е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Източник: Trud.bg

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР