Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт пред Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт пред Софийски градски
Коментари Харесай

Съдът наложи 5-годишна присъда на мъж заради опит за умишлено убийство

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт пред Софийски градски съд (СГС) против съветски жител за опит за съзнателно ликвидиране, като опитът е останал незавършен заради независещи от дееца аргументи.

На 17.11.2021 година, в столичния квартал „ Надежда “, в изоставена постройка, обвиненият и пострадалиятсе скарали. Обвиняемият извадил нож и нанесъл един мощен удар в дясната половина на гърдите на мъжа.

Обвиняемият още веднъж протегнал ръка към потърпевшия и се опитал да нанесе втори удар, само че не съумял.  Пострадалият извикал за помощ към очевидец, който незабавно се отзовал. Двамата избягали дружно, като стигнали до денонощен магазин. Служителката от магазина се обадила на тел. 112. На мястото били изпратени полиция и екип на здравна помощ.

Пострадалият бил опериран по неотложност.
         
В резултат на удара на потърпевшия било породено прободно пострадване, довело до увреждания, от които без бързата хирургична и реанимационна интервенция, в относително къс интервал от време, би настъпил летален излаз.
        
Прокуратурата уточни, че са налице смекчаващи отговорността условия – действието съставлява опит към закононарушение по член 115 от НК; подсъдимият не се е укрил и е съдействал на проверяващите органи, като е предал средството за осъществяване на закононарушението, а подсъдимият е във влошено здравословно положение.
          
Прокуратурата изиска да бъде наложено наказване – отнемане от независимост за период от 5 години при първичен общ режим.
         
Съдът призна подсъдимия за отговорен и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години при първичен общ режим. Същевременно беше доказана мярката за неотклонение „ задържане под стража “.
         
Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийски апелативен съд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР