Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в
Коментари Харесай

ДАНС и ГДБОП проверяват депутат за подбуждане към дискриминация

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по публикувана информация в медиите, че депутат от 49 Народно заседание вероятно е направил закононарушение срещу правата на жителите. Конкретно закононарушение по член 162 от Наказателния кодекс.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт разпореди осъществяването на взаимна инспекция от Държавна организация " Национална сигурност “ и отдел " Киберпрестъпност “ при Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

В хода на инспекцията ще се откри дали посредством слово, щемпел, или посредством други средства за всеобща информация, посредством осведомителни системи или по различен метод депутат проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР