Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, народен представител в 49. Народно заседание. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура. 

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на импортиран на 15.04.2019 година от Специализираната прокуратура обвинителен акт против Д. А. за закононарушение по член 304б, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс (търговия с влияние).

В Специализирания углавен съд е формирано правосъдно произвеждане, като след закриването на съда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийски градски съд.

Централната изборна комисия е оповестила с Решение № 1901-НС от 8 април 2023 година имената на определените народни представители в 49. Народно заседание, като подсъдимият Димитър Аврамов е разгласен за определен депутат. На 12.04.2023 година подсъдимият Димитър Аврамов е положил клетва като депутат.

С Определение от 20.04.2023 година СГС-СНС ЗАКРИТ е спрял наказателното произвеждане на съображение член 25, алинея 1, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс, защото лицето, по отношение на което се организира наказателното произвеждане, е с имунитет. Продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.

Припомняме, че Специализираната прокуратура предложи на основния прокурор Иван Гешев да изиска имунитета на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов.

Той е обвиняем в Специализирания углавен съд за търговия с въздействие.

Аврамов и двама негови помагачи се явяват пред Темида за това, че през 2012 година са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, с цел да се решат проблемите му с регионалната земеделска работа в Монтана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР