Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинения на предприемача Велико Желев

...
Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинения на предприемача Велико Желев
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на бизнесмена Велико Желев в изнудване

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинявания на бизнесмена Велико Желев в изнудване . От държавното обвиняване оповестиха, че през днешния ден са били получени за вероятно осъществено закононарушение – изнудване от повече от две лица. 

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства е стигнато до извода, че съществуват рационални учредения да се смята, че е осъществено закононарушение от компетентността на СГП . В тази връзка лице с букви В. Ж. е привлечено в качеството на обвинен за това, че на 24 февруари тази година в София, на бул. „ Цар Освободител “, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди Б. А., посредством мощ, нанесени са удари в региона на лицето и тялото , да претърпи нещо обратно на волята му, а точно да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лв. и с това да му аргументи имотна щета в размер от 68 000 лв.. Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица .

Спрямо обвинения е постановена мярка за процесуална насила „ Задържане до 72 часа “ . Утре ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, оповестиха още от прокуратурата. 

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР