Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с информация в

...
Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с информация в
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира след одита за обществените поръчки на „Автомагистрали“

Софийска градска прокуратура се самосезира по отношение на информация в медиите и изнесени данни на пресконференцията на Българската социалистическа партия във връзка отчета за осъществения от Сметната палата одит за сходство на осъществяването на публичните поръчки, предоставени на „ Автомагистрали “ ЕАД.

С Постановление от 03.06.2021 година е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от длъжностно лице в „ Автомагистрали “ ЕАД. В интервала от 01.01.2016 година до 31.12. 2020 година, в гр. София, съзнателно не били положени задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на предоставената работа, от което последвали обилни вреди за предприятието. Деянието е квалифицирано по член 219, алинея 3, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Разследването е предоставено на Национална следствена работа. Предстои да бъдат осъществени всички вероятни процесуално-следствени дейности.

Делото е взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура.

По-рано през днешния ден ръководителят на Сметната палата разяснява пред БНР, че одитът не е открил документални нарушавания, само че в това време е установено практическо заобикаляне на закона с вдишване на поръчки за осъществяване без задоволителен човешки запас за осъществяването им
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР