Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми две лица за пране

...
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми две лица за пране
Коментари Харесай

СГП закопча българка и израелец за пране на пари

Софийска градска прокуратура притегли като обвинени две лица за пране на пари в София със средства добити посредством машинация, оповестиха от държавното обвиняване.

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинени Мария И. (българска гражданка) и Владимир Б. (израелски гражданин) за осъществяване на финансови интервенции с парични средства, добити посредством машинация на територията на Република Франция и Кралство Белгия в размер на 1 410 169 евро – закононарушение по член 253, ал.1, прочие 1 и прочие 3, алт.1 във вр. с алинея 2, т. 3, във вр. с член 20, ал.2, вр. с алинея 1 и член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Мария И. е упрекната за това, че в интервала от м. март 2017 година до м. юни 2018 година, като несъвършен причинител и в съучастничество с Владимир Б. (помагач) са направили финансови интервенции в гр. София, за прикриването на произхода на парични средства, добити от закононарушения, осъществявани в Белгия и във Франция.

Мария И. и Владимир Б. са записали голям брой търговски сдружения в София, по чиито сметки да постъпват парични средства прехвърляния от чужбина, без да са налице действително осъществени търговски покупко-продажби. Двамата са знаели, че парите, които идват, са добити посредством измами, осъществени в чужбина.

СГП е подхванала нужните процесуално-следствени дейности.

С разпореждане на прокурор при СГП Мария И. и Владимир Б. са арестувани за период до 72 часа. Предстои СГП да изготви искане до съда за непрекъснатото им задържане под стража.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР