Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четирима души за отвличането

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четирима души за отвличането
Коментари Харесай

От последните минути: Прокуратурата повдигна обвинения на четиримата задържани и излезе с нови разкрития за отвличането на Адриан Златков

Софийска градска прокуратура повдигна обвинявания нa четирима души за отвличането на Адриан Златков. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 30 август 2017 година е формирано досъдебно произвеждане (ДП) във връзка осъществено тежко съзнателно закононарушение - похищение на Адриан Златков. Разследването се организира от Столична дирекция на вътрешните работи под наблюдението на Софийска градска прокуратура. Днес, 31 януари 2018 година, след извършени интензивни дейности по следствието, в качеството на обвинени са привлечени Здравка Стефанова (35 г.), Ивайло Борисов (34г.), Мартин Марков (43 г.) и Георги Джамбазов (37 г.).

На четиримата са повдигнати обвинявания, за това, че в съучастничество като помагачи са направили закононарушение по член 142 ал.2,т.1 и 2 вр. ал.1 вр. член 20 ал.4 от Наказателен кодекс. Лицата са арестувани по реда на член 64 от Наказателно-процесуален кодекс за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващите прокурори.

В рамките на утрешния ден СГП ще внесе в Софийски градски съд /СГС/ искане за налагане по отношение на обвинените на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Процесуално-следствените дейности не престават с разпити на очевидци, претърсвания, изземвания и други.

С оглед стадия на досъдебното производството и събраните досега доказателства кръгът на обвинените лица не се изчерпва единствено с изброените нагоре. Значителна част от доказателствения материал е събран с дейното съдействие на органите на Министерство на вътрешните работи на Р Сърбия, както на сръбската прокуратура.

Към сегашния миг ползите на следствието не разрешават разкриването на каквато и да е спомагателна информация, отвън тази в сегашното прессъобщение.

При събиране на нови доказателства, обосноваващи възможни дейности, ориентирани към осъществяване на наказателна отговорност и във връзка с други лица, след позволение от екипа наблюдаващи прокурори, Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи ще дават спомагателна информация посредством пресслужбите си. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР