Софийска градска прокуратура е внесла обвинение в съда срещу управителя

...
Софийска градска прокуратура е внесла обвинение в съда срещу управителя
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини управителя на "Комплексен онкологичен център - Пловдив" в безстопанственост

Софийска градска прокуратура е внесла обвиняване в съда против шефа на "Комплексен онкологичен център - Пловдив " Красимир В. за занемареност в изключително огромни размери, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Според прокуратурата той не е положил задоволително грижи за предоставена му работа по отношение на ефикасното и добросъвестно разходване на средствата на сдружението и от това са последвали обилни вреди за "КОЦ-Пловдив " ЕООД в размер на сумата от 405 190, 92 лв. без Данък добавена стойност.

През 2016 година шефът на центъра е разкрил процедура по социална поръчка за "Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на компютърен томограф " с планирана стойност 950 000 лв. без Данък добавена стойност, без да организира пазарни съвещания и да потърси препоръки от специалисти. След това е подписан контракт на стойност 898 000 лева с единствената компания, подала оферта за присъединяване. Фирмата обаче е закупила компютърен томограф за 492 809, 08 лв. без Данък добавена стойност и го предоставила на КОЦ Пловдив.

Красимир В. е с мярка "подписка ". Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване от три до 10 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР