София. Засядането на кораба Vera Su представлява огромен екологичен проблем

...
София. Засядането на кораба Vera Su представлява огромен екологичен проблем
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Казусът с кораба Vera Su е престъпление и показва пълна безпомощност на държавата

София. " Засядането на кораба " Vera Su " съставлява голям екологичен проблем за изцяло замърсяване на крайбрежието. В продължение на една седмица не се подхващат никакви дейности. Това, че корабът е оставен на скалите, в това число с екипажа на борда си, е закононарушение към екологията на страната, към хората и демонстрира една цялостна беззащитност. " Това съобщи националният представител в 46-то Народно заседание от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в предаването " Денят ON AIR " по Bulgaria ON AIR, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

" Ние сме на половин крачка от екологична злополука в случай, че имаме всички мощности това да бъде избегнато. Трябваше просто да бъде основан спешен щаб и да се работи съответно в дадената обстановка. Освен това времето беше превъзходно повече от седмица и нямаше никакъв проблем тов да стане, " добави Гуцанов.
По думите му това е неуспех на доста години обратно неглижиране на морската промишленост, само че е и неоспорим факт, че министри на превоза и на екологията също носят своята отговорност.

" От Българска социалистическа партия ще предизвикваме законодателни промени в морската част, стиковани със всичките институции и какво би трябвало да се прави, и възобновяване на морското избавяне. Това може да потрябва един път на 50 години, само че краят може да бъде съдбовен с доста човешки жертви и с големи вреди за страната, " акцентира социалистът.
По тематиката за изкуствения остров край Варна Борислав Гуцанов изрази мнение, че е значимо да бъде изработен, тъй като с изключение на брегоукрепително мероприятие би бил атракцион от изгода на българския туризъм.

" Задълбочаването на Варненското езеро се трансформира в прегледен образец за корупция. Отделиха се 435 млн. лв. от пристанищна инфрастуктура при ръководството на ГЕРБ, само че това може ли да стане или не може да стане? Дълбочината от 12 м би трябвало да стане на 14,5 м. Как да се случи това нещо, когато основите на Аспаруховия мост са на 13,2 м? Никой не е пресметнал по какъв начин да се укрепи Аспаруховия мост, какъв брой време да бъдат затворени пристанищата, какви ще бъдат загубите. Това би трябвало да стане, само че не по този метод. Това е една брутална скица за източване на средства ", разяснява още Гуцанов.

Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ясно и еднопосочно е декларирала поддръжката си за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова.
" Не смятам, че може да има държавно управление без присъединяване на Българска социалистическа партия. Показахме държавническо мислене през последните 5 години, а за последните два мандата бяхме единствената партия, която беше подготвена на всевъзможен тип компромис, с цел да има усмиряване в страната, сигурност у хората и да избегнем рецесиите, които в този момент са пред прага ни ", сподели още Борислав Гуцанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР