София. Заседание на националния щаб във връзка с усложнената зимна

...
София. Заседание на националния щаб във връзка с усложнената зимна
Коментари Харесай

Министър Министър Маринов: Водачите на тежкотоварни автомобили да спазват стриктно указателните табели и полицейските разпоредби

София. Заседание на националния щаб по отношение на усложнената зимна конюнктура се организира в Министерството на вътрешните работи, под управлението на министър Младен Маринов. В него участваха министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, представители на АПИ, Българска академия на науките, столична община, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Георги Арабаджиев, шефовете на ГДНП, ГДПБЗН и Столична дирекция на вътрешните работи, заместник-директорът на ГДНП Гребенаров, шефът на ОДМВР-София, както и представители на Центъра за аерокосмично наблюдаване към Министерство на вътрешните работи. В рамките на съвещанието бе изработен разбор на обстановката през вчерашния ден, бяха разпознати зародили проблеми и аргументите за тях. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Оценката е, че при изискванията на изобилен снеговалеж и вятър на територията на цялата страна е основана нужната организация за концентриране на всички налични снегопочистващи машини и полицейски патрули, изясни министър Маринов. По думите му част от основаните през вчерашния ден проблеми са в резултат на несъобразилите се с пътните знаци водачи на ТИР-ове, които при нахлуване в неразрешените сектори са аварирали. Той напомни, че на 30 водачи са наложени административни санкции - санкция от 300 лв. и отнемане от право за ръководство на МПС за месец, заповед за насилствена административна мярка и прекъсване от придвижване на МПС до 3 месеца. Вътрешният министър обърна особено внимание на държанието на водачите и напомни, че публичното очакване е в такива обстановки да се демонстрира приемливост на пътя и прецизно да се съблюдават напътствията на знаците и на униформените.
Фирмата, която се забави с почистването на Автомагистрала „ Струма “ през вчерашния ден, ще бъде глобена, добави министър Аврамова. По думите й през вчерашния ден „ бяха задействани всички екипи по снегопочистване и контролиране на придвижването, само че изпуснахме момента за своевременното известяван на всички пътуващи по републиканските пътища за това, какво се случва по пътя и какви дейности са подхванати. Тя добави, че в бъдеще взаимните дейности на институциите ще бъдат координирани, с цел да се реализира и по-навременна осведоменост на жителите за усложнена пътна конюнктура. На съвещанието е взето и решение тежкотоварният трафик да бъде спиран при прогноза за тежка метеорологична конюнктура, тъй че да не се забавя отново придвижването по този метод.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР