София. Започваме подготовка за организация на подписка за свикване на

...
София. Започваме подготовка за организация на подписка за свикване на
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Започваме подготовка за организация на подписка за свикване на референдум за мира

София. Започваме подготовка за организация на подписка за привикване на референдум, в който ясно да зададем на българите въпросите: „ Искат ли България да бъде територия, на която да бъде ситуирано нуклеарно оръжие? “, „ Искат ли България да бъде територия, на която да се построяват в допълнение военни подразделения, с атакуващ темперамент? “ и „ Искат ли България да бъде част от втълпяване на напрежението в Черноморския басейн и в Косово, както и на Балканите? ". Това сподели на конференция ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ На 7 ноември ние сме се обърнали с писма, до президента, до ръководителя на Народно събрание, до министър-председателя, до министъра на защитата и до министъра на външните работи, с молба българските институции доста ясно да заявяват, че на територията на България няма да бъдат разполагани нуклеарни оръжия, че няма да бъдат разполагани спомагателни военни контингенти и че базите, които имаме за подготовка, няма да бъдат преформатирани в атакуващи военни подразделения “, съобщи Петков. По думите му нито една от тези институции не е реагирала. „ Това ни накара да обсъждаме с представители на интелектуалните среди на академичната общественост какъв излаз да откри българското общество, от нежеланието на нашите институции да вземат ясна позиция по въпроса. Като споделям „ ясна позиция “, имам поради, че те може да кажат и „ желаеме да се въоръжаваме “, само че те мълчат. Ние сме изразили и паниката си в Черно море България да бъде натоварена с на практика нарушение на Конвенцията за контрола от 36 година от предишния век, посредством вкарване на военни кораби, които не са български. Конвенцията от контрола ясно разписва, че непознат транспортен съд не може да участва повече от 21 дни в черноморския басейн “, уточни ръководителят на АБВ.
„ Имаме задоволително съображение да се безпокоим, за това, че се търсят решения да се заобиколи този интернационален контракт “, разяснява Петков, като добави, че точно по тази причина АБВ считат, че въпросът е прекомерно сериозен, с цел да го оставят на институциите и за това са решили да се извърнат към обществото.
„ Лапсусът с Косова, не е инцидентен, ние сме очевидци на жестоко тъпчене на решението на интернационалната общественост. Известно е, че когато се признаваше Косово, и Организация на обединените нации, и Европейски Съюз, и НАТО ясно споделиха, че Косово не може да построява своя войска. Косово разгласи, че стартира построяването на своя войска и на другия ден нашият стратегически сътрудник в НАТО Съединени американски щати стартира да въоръжават тази войска. Това демонстрира, че погазването на законите е реалност, погазването на интернационалното право е реалност и погазването на интернационалната нормативна уредба е реалност. Ние считаме, че най-почтено и най от националното решение през днешния ден е да стартираме дейности по структуриране на предприемчив комитет, който да представим, по силата на нормативната уредба пред ръководителя на Народно събрание и този предприемчив комитет да съобщи стартирането на подготовката и събирането на подписи за свикването на референдум “, означи още той.
Той акцентира, че в тримесечния период от време, АБВ е с упоритостта да събере задоволително подписи, които да показа в Народното събрание, с цел да може българското общество да има опцията и отговорността да направи своя избор.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР