София. Заместник-министър Деница Николова, която е и Национален координатор на

...
София. Заместник-министър Деница Николова, която е и Национален координатор на
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова: Нужна е по-голяма видимост на резултатите от изпълнението на Дунавската стратегия и стратегическа визия за бъдещето ѝ

София. Заместник-министър Деница Николова, която е и Национален координатор на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, взе участие в среща на комисаря за районна политика Корина Крецу с Националните координатори и Координаторите на предпочитани области на Дунавската тактика. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Комисар Крецу акцентира отличното съдействие с Българското председателство на Стратегията и благодари за показания ангажимент за слагане на района измежду главните цели на Председателството. Отбелязан беше постигнатият прогрес в подобряването на навигирането по река Дунав в границите на българо-румънския сектор. Изтъкната бе и значимостта на политическия ангажимент на страните във връзка с Стратегията и дейното присъединяване в осъществяването ѝ.
Зам.-министър Николова означи по време на срещата, че подобряването на резултатите и видимостта на Стратегията изискват взаимни дейности на страните от Дунавския район и Европейската комисия. „ Необходим е фокус върху осъществяването на стратегически планове с висока добавена стойност за Дунавския район “, сподели зам.-министър Николова. На срещата бе подчертана нуждата всички страни от района да препотвърдят политическата си ангажираност по повод осъществяването на Стратегията с оглед реализиране на по-високи работещи и забележими резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР