София. За нас Родопите и Смолянска област са изключително важни

...
София. За нас Родопите и Смолянска област са изключително важни
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: За нас Родопите и Смолянска област са важни, за да се развиват по начин, който да създава повече възможности за туризъм

София. За нас Родопите и Смолянска област са извънредно значими с цел да се развиват по метод, който да основава повече благоприятни условия за туризъм а това дава повече работни места, повече локални хора да останат тук и да работят и в същото време да създадем по-добри условия за локалния живот. Това съобщи при визитата си в Смолян ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Той напомни, че преди години в Смолян е имало доста проблеми.
„ Тук единствено преди 4-5 години – нямаше плувен басейн който да работи, нямаше спортна зала, която да е пригодена за подрастващите и децата да спортуват, нямаше многофункционални спортни площадки и по време на първия мандат на кмета Николай Мелемов, майки ни молиха да създадем всичко това. Всичко, което се случва в Смолян пред последните години съм ужасно задоволен от това, тъй като то е първо, с цел да покриеш разноските, които са направени предходните мандати, без да бъдат финансово обезпечени. Първо би трябвало да покриваш остарели отговорности, в същото време обаче хората не ги интересуват старите отговорности, а се интересуват какво ще направи новоизбраният кмет за жителите и дали ще отговори на техните упования. Затова и страната участваше интензивно и с постановления, които се даваха на общината, с цел да може да има повече развиване в Родопите. За всички общини в Смолянска област имаше целеви финансови средства, които бяха отпускани на общините, без да се интересуваме от политическите пристрастия или от политическите кметове, които са определени от гласоподавателите “, напомни Цветанов.
Той разяснява и фактът, че община Смолян не може да получава финансиране по Програмата за развиване на селските региони, каквото получават прилежащите общини в региона. По думите му, по тази причина страната ще търси опция, където е належащо да компенсира неналичието на средства по Програмата. „ Знаете, че постоянно се поставя акцент върху пътната инфраструктура. За последните 4-5 години жителите на Смолянска област са очевидци по какъв начин се промени пътната инфраструктура в Смолян, тъй като станаха доста по-безопасни пътищата, тъй като имаме към този момент изцяло преасфалтиране и рехабилитация, което значи, че към този момент дупките ги няма, а това е една от евентуалните предпоставки за тежки ПТП “, сподели още Цветан Цветанов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР