София. За нас е много важно не само декларативно да

...
София. За нас е много важно не само декларативно да
Коментари Харесай

Юлия Цинзова: Важно е хората да имат достъп до уникалното богатство на Столична библиотека, а не само да казваме, че приоритетът е достъпът до култура

София. За нас е доста значимо освен декларативно да споделяме или да пишем стратегиите си, че целта е достъпът до просвета, а в действителност хората да имат достъп до това неповторимо благосъстояние. Това сподели Юлия Цинзова, шеф на Столична библиотека, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. Столична библиотека има в действителност неповторими благосъстояния. Имаме електронни бази данни, цифрови платформи, несъмнено, книжовната памет на София, една част от която е цифровизирана, работим с всички модерни български поети и писатели.

„ Има една огромна заемна зала за книги, в която се намират българската, чуждоезикова литература, литература на европейски писатели. Днес чакаме първият секретар на украинското посолство госпожа Ирина Кози, която ще подари книги на украински създатели. И с тях имаме диалог за основаването на ъгъл в „ Овча купел “ във филиала, защото самото посолство се намира до него “, изясни тя.

Юлия Цинзова добави, че във филиала има детска стая с доста техника. „ Имаме роботчета, пчелички, конструктори, доста просветителни игри. Разбира се, най най-новите издания на типичен приказки, приказки на модерни създатели. Имаме стая за учене, където учениците могат да употребяват образователна литература. И една прелестна стая, където се намирам – стая за четене, където могат да се прелистват последните броеве на списания, вестници, енциклопедии, и книги, които няма да се вземат за в къщи, а могат единствено да се прелистват тук “, разясни тя.
Директорът на Столична библиотека добави, че всички читатели могат да четат и с книги от в къщи, могат да работят и с компютри тук – ситуацията е в действителност приятна.
19 издателства са им подарили към 400 книги, работим с всички издателства, посочи тя.
Петият филиал на Столична библиотека е в жк „ Овча купел 1 “, ул. „ Петя Дубарова “, бл. 415.
Милослава АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР