София. За да стане възможно изграждането на електронно управление, трябва

...
София. За да стане възможно изграждането на електронно управление, трябва
Коментари Харесай

Даниел Христов, ПП „Републиканци за България“: В рамките на един мандат може да бъде създадено електронното правителство

София. За да стане допустимо построяването на електронно ръководство, би трябвало да подготвим фрагменти, които да работят в него. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Даниел Христов, лидер на листата за 16-ти МИР-Пловдив на Политическа партия „ Републиканци за България “ под №21. Университетите да имат държавна поръчка за експерти за това, да бъдат приспособени и да се стартира от електронната идентификация, сподели още той.

„ Въвеждането на електронна народна власт, която е част от електронното държавно управление, значи предоставяне на съвсем цялостна бистрота на дейностите, които държавното управление и общинските препоръки правят. Трябва да имаме парламент, който да има желанието да направи това. Смятам, че има опция това да се случи в идващия парламент “, добави специалистът.

Според Даниел Христов електронното държавно управление не се е случило до в този момент, поради страха от бистрота. Той и изрази вяра в бъдещия парламент да има хора, които да имат желанието и потенциала, които да изградят такова ръководство. Стратегията за цифрова промяна включва образование на фрагменти, застъпва киберсигурността, научно изследователските институти и всички области на влияние, само че не всичко в нея е баланс, разяснява той.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР