София. Яник Синер се завръща на Sofia Open и ще

...
София. Яник Синер се завръща на Sofia Open и ще
Коментари Харесай

Яник Синер потвърди участието си на Sofia Open

София. Яник Синер се завръща на Sofia Open и ще брани купата си от миналогодишното издание на шампионата. През 2020-а италианският гений победи Вашек Поспишил в трисетов трилър на финала в „ Арена Армеец “ и сграбчи първия си трофей от шампионат на АТП. Оттогава Синер прибави още две купи в сбирката си, печелейки в Мелбърн през февруари и Вашингтон при започване на август, като стана най-младият първенец в конкуренция от категория АТП 500 в историята.

Италианският гений навърши 20 години на 16 август, като означи празника с нанагорнище до №15 в международната класация – персонален връх в кариерата му. През сегашния сезон доближи първия си край от сериите „ Мастърс “, губейки в Маями от Хуберт Хуркач. Игра също по този начин полуфинал в Барселона и четвъртфинал в Дубай.

В момента Синер е 10-и в класацията за финалите на АТП в Торино и лидер за NextGen финалите в Милано, на които е първенец през 2019 година

Сравняван като жанр на игра с Роджър Федерер, Синер реализира забавен паралел с швейцарската легенда. Италианецът завоюва дебютната си АТП купа на шампионата в София, който е правоприемник на конкуренцията в Милано. А точно на нея през 2001 година Федерер завоюва първия си от 103 шампионски трофея.
Синер е вторият състезател от Топ 20 на света, удостоверил присъединяване си на Sofia Open 2021. Преди него това направи френският шоумен Гаел Монфис.

Sofia Open 2021 ще се организира от 26 септември до 3 октомври в „ Арена Армеец “. Шестото издание на шампионата продължава влиятелната за страната ни традиция като част от календара на АТП.

Очаквайте скоро подробна информация за продажбата на билети за Sofia Open 2021.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР