София. Всяка една икономика успява да се нагоди към санкциите

...
София. Всяка една икономика успява да се нагоди към санкциите
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Всяка икономика успява с времето да се нагоди към санкциите

София. Всяка една стопанска система съумява да се нагоди към глобите с времето. Това сподели Георги Кадиев, някогашен заместник-министър на финансите в изявление за обзора на деня „ Това е България “ по Радио „ Фокус “. Според него не е надалеч времето когато ще се възроди някакъв тип „ Желязна завеса “, международната търговия ще пострада, само че всеки ще откри салдото за себе си.

" Всяка една стопанска система съумява да се нагоди към глобите с времето. Най-вероятно Русия ще направи това, Европа ще се нагоди без съветския газ и всеки ще си гледа неговата работа, т.е. ще се възроди някакъв тип " Желязна завеса ". Световната търговия ще пострада, само че всеки ще откри салдото за себе си ", сподели още Георги Кадиев.

Вместо да се реши генералния проблем с доставките на газ, ръководещата коалиция се занимава с маловажни неща, като това ще даваме ли на Украйна боеприпаси, а вярна позиция няма - всичко е в пропорциите.

" В последна сметка дали ще продаваме оръжие ние на Украйна или ще го вършим посредством различен е едно и също. Опитваме се да си измием съвестта по един или различен метод. Целият Европейски Съюз се държи много лицемерно в тази обстановка, тъй като за 42 дни война сме платили над 30 милиарда евро за газ и нефт, а в това време един-два милиарда помощ за Украйна и обясняваме какъв брой е неприятна Русия. Защо тогава купуваме от нея газ и нефт, а не го мспрем? Защото ни боли, а ние не желаеме това ", акцентира Кадиев.

Целия Европейски Съюз се държи лицемерно в обстановката с войната и се стреми да си измие съвестта по един или различен метод, само че до какъв брой съвестта може да бъде измита, всеки самичък си преценя ", безапелационен беше Георги Кадиев.

Цоня Събчева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР