София. Време е да преодолеем статуквото през Прехода за липса

...
София. Време е да преодолеем статуквото през Прехода за липса
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП: Време е да преодолеем статуквото през Прехода за липса на единно и справедливо отношение към Русия и нека не позволяваме да ни замесват в скандални афери

София. Време е да преодолеем статуквото през Прехода за липса на единно и заслужено отношение към Русия и дано не разрешаваме да ни замесват в скандални афери. Това сподели ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на честването на Деня на успеха пред Паметника на Съветската войска, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Днешният 9 май е знаменатена дата в живота на човечеството, с която желая да поздравя всеки един от вас. Да ви поздравя както с Деня напобедата, по този начин и с Деня на Европа. Този ден е огромен празник и за България. Не единствено тъй като сме част от Европейски Съюз, само че и тъй като и страната и българският народ са дали своя принос за по-мирен свят и по-добро бъдеще. Българският народ помни, че 9 май на първо място е Ден на успеха над нацистка Германия. На 9 май преди 76 години беше съкрушен най-опасният зложелател на човечеството - хитлерофашизмът.

По думите му през днешния ден свеждаме глави пред руските войни, които са проляли кръвта си в името на свободата и човеколюбието и показваме нашата благодарност към всички знайни и незнайни войни от всички страни на планетата, които са жертвали своя живот за свободата наидните генерации.

" С проявената смелост и войнски дух от Първа българска войска - те също извършиха своя родолюбив дълг в последната фаза на Втората международна война. Тук е мястото да споменем и за починалите партизани и участници в антифашистката опозиция ", сподели още Калоян Паргов.

" Българо-руските връзки имат дълга история. Тя е изпълнена с образци на напредък и несъгласия, многовековно съдействие и приятелство. Българският народ за разлика от ръководещата ни политическа класа е признателен на съветските хора, без които 9 май и тази победа в никакъв случай нямаше да се случи. Скъпи другари, време е да преодолеем откритото през Прехода статукво, да отсъства единно мнение и заслужено отношение към Русия. Нека не разрешаваме да ни замесват в скандални афери, дано не се поддаваме на непознати ползи, идеологически внушения и експанзия. За това и през днешния ден всички ние, изправени пред този монумент, който 30 години някои се пробват да го бутнат, заявяваме намерено и гордо - ще пазим сърцата си, душите си споменът за 9 май, споменът за героизма и себеотрицанието на руските войни, споменът за паметта на десетките милиони жертви на фашизма и хитлеризма и ще останем правилни на завета на нашите предшественици да се борим за независимост, мир, обществена правдивост и приятелство ", сподели още Калоян Паргов.

Той прикани намерено всички да се опълчват на избрани публични кръгове, които се пробват да вкарат Отечеството против Русия и съветския народ.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР