София. Властта си Радев е подсигурил, Петков и Василев са

...
София. Властта си Радев е подсигурил, Петков и Василев са
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Властта си Радев е подсигурил, Петков и Василев са в риск

София. Властта си Радев е подсигурил, Петков и Василев са в риск. Това сподели проф. Антоанета Христова, политически психолог, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ в, във, и по Радио К2 на 93.9MHz, оповестиха от екипа на предаването .

Проф. Христова съобщи позиции по следните тематики:

РД на Радио К2
Проф. Христова пожела триумф на “Радио К2 ” по случай 13-тия рожден ден на медията. Беновска благодари и пожела да изгледат коментара на седмицата преди да стартират диалога.

Беновска: Клетвата по Конституцията на Радев и „ Промяната “ ще е тяхната „ автомагистрала „ Струма “ ли? А, Радио К2 навърши 13 години!
Депутатите в 47-ото Народно събрание поставиха клетва.
Закле се и Кирил Петков, бъдещият министър-председател от „ Продължаваме Промяната “, който наруши Конституцията съгласно Конституционен съд, тъй като стана министър на стопанската система с поданство в Канада.
На мига връчих Конституцията на Кирил Петков. Той си я взе с усмивка и си потегли с нея в ръка.
За разлика от Румен Радев, който не одобри Конституцията от мен, сякаш страниците ѝ са намазани с отрова…
В 47 Народно събрание Радев благосклонно приветства депутатската клетва в Конституцията. Дали тъй като, също, наруши Конституцията като назначи за министър Кирил Петков, жител на Канада?
Клетвата по Конституцията на Република България е клетвен текст, дефиниран в Конституцията на Република България.
Чл. 76, алинея 2 в Глава Трета. Народно заседание от Конституцията гласи:
На първото съвещание народните представители поставят следната клетва: „ Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. “
Клетвата се поставя, според член 76 от Глава Трета. Народно заседание, член 96 от Глава Четвърта. Президент на Републиката и член 109 от Глава Пета. Министерски съвет, от следните лица, встъпващи в държавна служба:
• народните представители на Република България (чл. 76),
• президента и вицепрезидента на Република България (чл. 96) и
• членовете на Министерския съвет на Република България (чл. 109)

Каква ще е нашата българска участ?! С 47 Народно събрание и държавно управление в състав:
Първи: „ Продължаваме промяната “. Да забележим какъв „ вятър на смяната “ ще повее от Кирил Петков и Асен Василев в ББР и кои ща са новите „ чичко паричковци “. И да забележим какъв нов „ морал на смяната “ ни донесе фамозната шефка на ДКК Ваня Караганева – дупеща се пред огледалото по жартиери.

Втори: Не Българска социалистическа партия – а персонално Корнелия Нинова – вечно отпред на Българска социалистическа партия. Щели да ѝ разкрият Персонално министерство… Предлагам да ѝ основат Министерството на щастието – както е в Абу Даби. Там жена е министър на щастието. Корнелия язди кобила, върти крушовицки баници, само че и върти и гюбеци не с кого да е, а с бохема Горан Брегович.

Трети: Има Такъв Народ. Остава да забележим какви са „ гащите бански “ на Тошко Африкански на Слави от Има Такъв Народ. Защото Слави – великан по растеж и по популярност – се срина до растежа на Тошко Йорданов. И. Дали? Ние, по-височките публицисти – като мен или Митко Патарински от „ Блиц “, или Лъчко Лисицов от „ Флагман “ би трябвало да си носим столче, като взимаме изявление от Тошко Йорданов? И да го качваме да стъпи на столчето?

Четвърти: Демократична България. И военачалник Атанас Атанасов ще би трябвало да го караме да стъпва на столче – да увеличи политически растежа на Демократична България. А, за Христо Иванов ще има изненади: я, от Лозан Панов, я, от Иван Гешев, я, от Сотир Цацаров, я, от Лаура Кьовеши.

Иначе. Има и хубави неща в живота…
Радио К2, на “въпреки “ на КРС – Октопода Веселин Божков, на Медийния Октопод – Красимир Гергов и на Политически Октопод – Цветан Цветанов на 4.12.21-ва става на 13 години!

Да сме живи и здрави.

Аз съм Беновска. И ще продължа да запитвам. Защото няма кой.

Вятърът на смяната ли е “Продължаваме смяната ”?; Процесите в политическия спектър; Корнелия Нинова

“The wind of change ” ли са 47 Народно събрание и кабинета на “Продължаваме смяната ”? Каква е Вашата оценка? ” попита Беновска. Проф. Христова съобщи, че “wind of change ” трансформира България много от дълго време и страната непрекъснато е в развой на вятър на смяната. “Не мога да се впечатля от развой на смяна. Въпросът е посоката. Тъй като сме очевидци на тази смяна от 90-та година насам, мога да споделя рисковете на протичащото се в България сега, както и неговите очаквания. Най-интересната динамичност, която се развива пред очите ни, е това, което се случва в център-лявото пространство. Вятърът на смяната идва вляво не толкоз вдясно. Вдясно ще стане любопитно дали оцелява, дали се преформатира или резервира, и дали има бъдеще в една последваща фаза ” сподели проф. Христова, уточнявайки, че засяга Бойко Борисов. “Борисов в залезът на боговете ли е, или ще изгрее още веднъж? ” попита водещата. Политическият психолог съобщи, че това зависи от това по какъв начин ще протекат процесите вляво. “Ляволибералната концепция е извънредно подкрепена от външни фактори, огромните външни сили - във връзка с Америка е най-видимо. България доста дълго време остана в една консервативна ниша, която не подхожда на ползите на по-големите сили, тъй като тази ниша предопределя политическата ни позиция, по отношение на Северна Македония, по отношение на Истанбулската спогодба. Най-вече Северна Македония, тъй като там имаме стратегическа територия, която е покрай нас и която може да бъде от интерес ” разяснява политическият психолог. Беновска означи, че политиците ни са в леко раздвояване - президентът Радев, представителите на новото болшинство. “Повечето политици постоянно е трябвало да балансират, изключително след 90-та година ” сподели проф. Христова във връзка вица, който Беновска описа за Тито и неговата политика на “и тук ми е добре, и там ми е добре ”. Проф. Христова акцентира, че е значимо дали лявото ще се преформатира - Нинова държи козовете си, тъй като съставлява Българска социалистическа партия, само че въпреки това е притисната да преформатира лявото и да се влее в нова ляволиберална групировка, която да ускори наличието на ляволибералното. Беновска означи, че Нинова е политически и житейски сръчна - язди кобила, върти баници. “Тя е дялан камък и считам, че ще даде отпор, тъй като има мощен коз - към момента Българска социалистическа партия е жива, колкото и % да има в нея ” счита проф. Христова.
“Няма ли да я съблазни идолът на актуалните дами - Кирил Петков с някое министерство, вицепремиерско място? ” попита Беновска. Политическият психолог разяснява, че той има по-специфично лъчение за дадена възрастова група и надали би я съблазнил.

ГЕРБ

“Сега е доста значим миг за развиване на дясното и ГЕРБ особено и да се свършат всякакви неща, които не бяха свършени по време на ръководството на ГЕРБ и то е обвързвано със запазването на идентичността, групата и единството на хората, които са вътре - на членовете и на симпатизантите, на посланията за това, че партията има вероятност и работи за хората към нея ” сподели проф. Христова. Беновска означи, че проф. Христова е била преподавател на младежкото ГЕРБ в Арбанаси. Водещата попита политическият психолог какво е видяла и какви въпроси са ѝ задавали по време на лекцията. Проф. Христова показа, че е имало доста младежи, живи, обезпокоени от разрастващите се процеси и във връзка с бъдещето на партията. “Имаше доста боязън, изключително в дребните градове, за доста мощен напън на равнище администрация върху членовете на ГЕРБ. Чудеха се по какъв начин да дадат отпор и по какъв начин да се оправят с този тип напън. Такива неща вълнуват съвсем всички партии, които минават в съпротива и това е част от историята на нашия политически живот. Това е неумението да запазим способената си администрация, в случай че има такава и да селектираме през законодателство и през политики, които са на локално равнище и да се резервират тези, които могат, знаят и имат добър опит в ръководството на администрацията, а не постоянно партизанщината да бъде водещият принцип при асортимент и селекция ” разяснява проф. Христова.

ДПС; Съмненията на обществото в машинния избор

Беновска означи, че Движение за права и свободи през вчерашния ден са подкрепили претендента за ръководител на Народно събрание Никола Минчев, препоръчан от Политическа партия. “Каква е тактиката на Движение за права и свободи? Те подвигнаха едно място нагоре позициите си в това Народно събрание, усилиха депутатите си, само че бяха отправили много люта закана, че Радев няма да е президент, само че той стана ” попита Беновска. Проф. Христова означи, че е имало леко разочарования от силата и въздействието на Движение за права и свободи. “Вие чухте от Илхан Кючюк доста прецизен отговор - разпоредбите на демокрацията споделят това, че ръководителят на Народното събрание се излъчва от най-голямата политическа партия ” сподели политическият психолог.
Тя показа, че е уверена в подозренията на обществото във връзка с машинния избор и от позиция на публичните настройки не е добре обществото да има подозрения за процеса на гласуване и допустимо манипулиране на машините. Беновска акцентира, че обществото се съмнява и в ефикасността на имунизациите против коронавирус. “Аз персонално бих желала да вземам участие в подобен развой за събиране на доказателства, основаващи се на обстоятелства и опити, за въздействието на машините и степента на тяхната сигурност ” съобщи проф. Христова. Беновска показа, че от дълги години желае да се провежда броене на бюлетините откакто излязат протоколите и резултатите, само че се е оказало невероятно, тъй като събират бюлетините от едно учебно заведение в един чувал. “Вие като анализатор, ние като медия, проф. Иван Тодоров като един от най-видните ни адвокати - дали пък да не създадем едно предложение да могат тези разписки, които излизат от машините, в случай че продължи машинното гласоподаване, да могат обществено да се преброят пред очите на медиите най-после ” предложи Беновска. Проф. Христова акцентира, че няма нищо срещу и означи, че към момента няма протоколи за преброяването, а Беновска добави, че има, само че те имат съществени разминавания. Политическият психолог акцентира, че държи пробната обстановка да бъде чиста и отразена, както и да се упражни интернационален надзор.

Президентска република

“Скрита президентска република ли ще бъдем посредством въздействието на хегемонията на “Промяната продължава ”? ” попита Беновска. Проф. Христова избрани въпроса като доста значим. Политическият психолог съобщи, че Политическа партия са функционалност на президента и връзката е двойна и удебелена. “Въпросът е, обаче, че постоянно в процесите в политиката обособените политически партии последователно стартират да се автономизират. Моят въпрос е - тази плътна връзка в кой миг ще бъде автономизирана и за сметка на кого - за сметка на Политическа партия или за сметка на президента? Но президентът няма какво да губи, в огромна степен той си е подсигурил идващите години, в които ще бъде президент. На него му е по елементарно от тази позиция на статут и властова позиция. Политическа партия има повече какво да губи, защото ходовете ще бъдат рискови ” проучва проф. Христова. Тя означи, че това зависи от министрите, които ще бъдат назначени, от степента на отвореност към избрани законови промени, от готовността за конституционни промени. Проф. Христова акцентира, че посланията им ще проектират готовността им за вдишване на риск.

Кадрите на “Продължаваме смяната ”

“На сцената, към този момент, виждаме единствено 2-3 настоящи герои - Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и хипотетичният министър на превоза Николай Събев, притежателят на “Еконт ”. Ако се окажат в дефицит на годни фрагменти? ” попита Беновска. “Това е огромната тематика, тъй като годността е въпрос, на който ще си отговаряме в идващите дни и по какъв начин ще бъдат ръководени рецесиите в България и по какъв начин ще се ръководят финансите на България. Защото отвън това кой ще бъде назначен, втората огромна тематика, върху която ще забележим замяна или слагане на шпаги, е за методите, средствата, методите, философията за намиране на финанси за бюджета и това е знакът за това дали ще продължи тази коалиция дълго ” сподели проф. Антоанета Христова.
Така приключи диалогът сред проф. Антоанета Христова и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във „ Facebook “ и „ Ютюб “ на 4-ти декември 2021 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР