София. Вие не само дадохте пример за гражданска доблест, но

...
София. Вие не само дадохте пример за гражданска доблест, но
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Самоотвержената постъпка на младежите, спасили човешки животи в пожара в село Рояк, ни дава вяра, че сме хуманно и солидарно общество

София. Вие освен дадохте образец за гражданска героизъм, само че и с вашата самоотвержена постъпка ни давате вярата, че живеем в хуманно и солидарно общество, в което човешкият живот е висша полезност, че с такива младежи като вас България има почтено бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която връчи Почетния знак на президента на Република България на Октай Шабан, Мерт Гюргелиев, Фуркан Фикретов и Селим Селимов за проявената от тях храброст, съпричастност и неустрашимост при спасяването на възрастни хора от Дома за възрастни хора „ Топъл дом “ в село Рояк, оповестиха от прессекретариата на президента . При случая на 22 ноември в старческия дом починаха 9 души, само че 48 други бяха избавени с помощта и на четирите 15-годишни момчета.

„ Днешната гала е израз на благодарност на цялото ни общество за вашата храброст и човещина. Гордеем се с вас! “, съобщи президентът като уточни, че самоотвержената интервенция на младежите е трансформирала хода на трагичните събития, когато в нощта на 22 ноември те са влезнали без боязън и съмнение в горящата постройка на Дома за възрастни хора в село Рояк, с цел да спасят живот.

Държавният глава цитира поговорката, съгласно която с цел да се отгледа и възпита човек, е належащо цяло село. „ Родителите, фамилията, съседите, приятелите, околните, учителите – това е хубавичко среда, в която се учиш да бъдеш човек и зад вашата почтена постъпка стоят всички тези хора от село Рояк “, обърна се президентът към присъстващите на церемонията, измежду които бяха родителите на младежите, техният класен началник и кметът на Дългопол. „ Благодаря на всички вас, че сте отгледали и възпитали почтени жители на Република България! Благодаря ви, че всички вие дружно преди един месец написахте същинска история за човещина и съпричастност! “, съобщи президентът Румен Радев като пожела на младежите да работят и да се учат настойчиво, с цел да реализиран фантазията си да станат пожарникари и служители на реда и по този начин да се грижат за сигурността, здравето и живота на другите.

По време на церемонията президентът подари и нови книги за читалището в село Рояк.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР