София. Вече втори ден продължава скандалът с подслушванията на политици

...
София. Вече втори ден продължава скандалът с подслушванията на политици
Коментари Харесай

Продължава скандалът с подслушванията на политици в България

София. Вече втори ден продължава абсурдът с подслушванията на политици в България. Духовете разбуни изявлението на Атанас Атанасов преди ден за употребявани СРС-ата против политици последните месеци. Още през вчерашния ден ДАНС оповестиха, че стартират вътрешна инспекция по тези изказвания, а през днешния ден пред бТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков също удостовери за такива подслушвания.
В " Панорама " по Българска национална телевизия служебният министър председател Стефан Янев съобщи, че безапелационни обстоятелства за подслушванията ще бъдат доказани от съда. " Аз имам информация и слушам и виджам това, което се изнася по медиите ", добави още Стефан Янев. Служебният министър председател отговори на въпрос дали е имало подслушване на политици. " По всички изказвания, които към този момент излязоха в медийното пространстов, отговорът е да. В момента се правят инспекции. Когато се срещнем с техния резултат, ще имаме и съответно говорене. Проблемът с подслушванията е доста сериозен. Той е част от един модел на втълпяване на боязън, втълпяване на надзор ", разяснява още той.

Темата разясниха и представителите на политическите партии.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи на конференция, че чака органите, които дават отговор за това, да създадат цялостни инспекции за подслушванията на политици и да кажат цялостната истина на обществото.
" Разбира се, че в случай че е правилно, е извънредно скандално. Всичко това би трябвало да се ревизира от способените органи. Настояваме да се изнесе истината. Абсолютно неприемливо в демократична страна по този метод да се подслушват сътрудници и то преди избори, евентуално с оглед събиране на информация за самите избори ", сподели още тя.

От ГЕРБ излязоха с позиция по-късно денем, че изказванията за подслушвания без нито едно доказателство са груба операция, която може да се съпоставим с аферата " Костинброд ".
" Отказваме да разясняваме предизборни компромати. За нас това е нечиста сделка, която цели скандал, който да отвлече публичното внимание от едноличния произвол на президента Радев и служебното му държавно управление ", показват още от партията. От ГЕРБ също по този начин приканват Атанас Атанасов, като първоизточник на изказванията, неотложно да изнесе доказателства за думите си. " Настоваме и за незабавни инспекции от всички способени институции и обществено обявяване на резултатите от тях ", се акцентира още в позицията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР