София. Важно е да има диалог в пленарната зала, приоритет

...
София. Важно е да има диалог в пленарната зала, приоритет
Коментари Харесай

Председателят на парламента Никола Минчев: Важно е да има диалог в пленарната зала, приоритет е по-качественият законодателен процес

София. Важно е да има разговор в пленарната зала, приоритет е по-качественият законодателен развой. Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио . Според новия ръководител на Народно събрание Никола Минчев доверието се връща посредством самата работа на народните представители, посредством законодателната активност, качественото законодателство, ефикасния надзор и отчетност. „ Трябва да се види, че народните представители имат своя лична воля “, уточни той.

Никола Минчев обърна внимание на един от значимите цели, а точно по-качествен законодателен развой. Той акцентира, че е значимо и да има разговор в пленарната зала.

По тематиката за зеления документ и дали той ще е нужен за влизане в Народно събрание, Минчев уточни, че има план на решение по въпроса и той ще бъде разискван напълно скоро.

По тематиката за основния прокурор, Минчев сподели че има законови благоприятни условия и посредством нормално болшинство, с промени на част от законите, да се усъвършенства цялостната конюнктура. По отношение на КПКОНПИ той уточни, че посредством законодателни промени ще се придвижат тематиките залегнали в съдружното съглашение.

Що се отнася до Специализирания съд, новият ръководител уточни, че ще се работи за закриването на този орган, както е по съдружното съглашение.

„ Електронното правораздаване обезпечава бърз достъп до правораздаване “, уточни той и изрази вяра до година и половина, да има резултати и в тази посока.

Относно персоналната конституционна тъжба Никола Минчев акцентира, че би трябвало въпреки всичко да има филтър и уточни, че това би трябвало да стане с промени в конституцията и ще следва спор по тематиката.

Той изрази вяра, че сред съдружните сътрудници няма да зародят несъгласия във връзка с законодателната стратегия на Народно събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР