София. В последно време агресията към екипите ни е предимно

...
София. В последно време агресията към екипите ни е предимно
Коментари Харесай

Катя Сунгарска, Спешна помощ - София: В последно време агресията към екипите ни е предимно вербална, но и тя е достатъчна за изгубване на духа

София. В последно време експанзията към екипите ни е най-вече вербална, само че и тя е задоволителна за изгубване на духа. Това сподели Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ – София в изявление за Агенция „ Фокус “ . Относно това дали се усилва експанзията по отношение на незабавните медици и прави оценка ли се отдадеността и риска, на който се излагат Сунгарска разяснява: „ Не единствено не се прави оценка, само че и въобще хората не се преценяват с това, че екипите на Спешна помощ, медицинските експерти, лекарите в болничните заведения и ДКЦ-тата са живи хора. Като всеки един от нас и са със своите болки, наслади, житейски, фамилни и работни проблеми “.

„ Подложени са на доста по-висока динамичност, стрес и напрежение. Учудвам се на жестокия им стойцизъм. Да, има пациенти, които демонстрират експанзия, напоследък е единствено вербална, не се стига до физическа. Но и вербалната е също задоволителна, когато си под стрес, напрежение, под жестока отмалялост, с цел да те подведе към изгубване на наличието на духа. Трябва да демонстрираме взаимно доверие и приемливост, а не да мислим единствено за себе си и да не се интересуваме от нищо “, съобщи тя.

„ Данните за миналото денонощие в София са за 734 инфектирани. Те не са се заразили, тъй като са спазвали ограниченията, а тъкмо противоположното. Не е допустимо да се продължава по този начин. Трябва да се пазят човешките животи, това не е задача единствено на медицината “, изясни тя.

По думите ѝ всеки един би трябвало да носи отговорност за държанието си, за това, което прави денем и нощта, с цел да защищити освен себе си, само че околните си. „ Вчера разговарях с сътрудник в Италия. Има наблюдения за Милано и Рим и споделя, че от месеци няма човек на улицата, който да се движи без маска. На улицата, не в затворено помещение. Италианците, които са експанзивни, прочувствени, през тези тежки моменти очевидно стигнаха досега, в който в случай че не се пазят рискът за живота им е голям. Тази самодисциплина, за която приказваме от една година, може би би трябвало да стигне до главите и сърцата на доста повече хора, в сравнение с е стигнала досега “, добави Сунгарска.
Тя посочи, че би трябвало да се позамислим, да преподредим целите си за известно време, с цел да запазим живота си.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР