София. В основата на Продължаваме промяната има три партии –

...
София. В основата на Продължаваме промяната има три партии –
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: В основата на ПП има три партии – партиите ВОЛТ, СИК, „Средна европейска класа“ и „Социалдемократи

София. В основата на " Продължаваме промяната " има три партии – това е коалиция на разнообразни партии – партията ВОЛТ, партията СИК, „ Средна европейска класа “ и политическото придвижване „ Социалдемократи “. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " проф. Михаил Константинов, избирателен специалист.

„ Доколкото знам, Политическа партия е политически план. Който е обявен на 19 септември тази година, след което доста бързо се трансформира в название на коалиция от партии и завоюва парламентарните избори на 14 ноември. Много хора мислят, че Политическа партия „ Политическа партия “ значи политическа партия „ Продължаваме промяната “. Няма нищо такова. Политическа партия са двама души, които знаем – това са господата Петков и Василев. Това е Политическа партия “, сподели още той.

„ В основата на ПП-то има три партии – това е коалиция на разнообразни партии – партията ВОЛТ, партията СИК, „ Средна европейска класа “ и политическото придвижване „ Социалдемократи “. Като изключим социалдемократите, които също са ходили от коалиция в коалиция, другите партии са били част от разнообразни политически обединения до неотдавна. ВОЛТ беше част от „ Изправи се! Мутри вън! “ на два от изборите – април и юли. Не съумя да завоюва мандат там и реши, че мутрите не са перспективна партия и ги напусна. „ Средна европейска класа “ е партия, която е била коалиция в „ Обединени патриоти “, след това с „ Национално обединяване на десницата “, а в този момент е един от трите крайници на нещото, наречено „ продължаваме смяната “. По-сериозно ми звучи политическото придвижване на „ Социалдемократи “, което е от 2000 година, което е било част от „ Коалиция за България “ през 2005 година. Там има една крупна политическа фигура като член на това придвижване – господин Николай Камов, който е почитан български политик. Имаме три дребни партии, които са трите крайници на нещото, наречено „ Продължаваме промяната. Скоро това нещо ще стартира да получава партийни дотации “, разяснява проф. Константинов.

Той акцентира, че е редно „ Продължаваме промяната “ да се трансфорат в политическа партия.
Тези три дребни партии в този момент, които образуват Политическа партия, ще би трябвало да получат крупни суми – партийна дотация. Редно е това Политическа партия да се трансформира в политическа партия. За това би трябвало да се съберат 5 000 подписа в поддръжка на партията, би трябвало да се направи учредително заседание от 500 души и така нататък Най-прясното нещо, което си спомняме тук, е „ ИТН “ – когато учредяваха. Помните – прибираха им телефони в НДК, при затворени порти. Те се учредиха, според българския закон. Много ми е любопитно дали двамата души от Политическа партия имат желание да станат в миналото същинска политическа партия “, уточни той.

„ Мандатоносител на държавно управление в тази ситуация е обединението. ПП-то не е политическа партия. То е КП – коалиция от партиите. Когато се прави коалиция от партии тя може да не носи нито едно от имената от партиите. Мисля, че е етично и обикновено в най-скоро тези хора да се трансфорат в политическа партия За да управляваш една страна, би трябвало да имаш структури и фрагменти по места. Ако те считат съществено да вземат участие в политическия живот на България, би трябвало да се готвят и за локалните избори, които са през 2023 година. Там към този момент не можеш да се явяваш като КП, а би трябвало да си имаш същинска партия. Сега би трябвало да съберат подписи, да се съберат в огромна зала, да създадат предложение за управление, управителни органи на партията, да си одобряват партиен правилник. Партийното строителство лишава много време и е тромаво нещо. Добре е тези господа да се заемат с партийно строителство “, добави изборният специалист.

Той уточни, че е похвално, че в проектокабинета има нови хора, само че е смущаващо това, че предлагането за аграрни министър от Българска социалистическа партия е човек, който е бил представител на СИК.

„ Нови хора, което е похвално, младежи, които занапред ще се потвърждават на политическия терен Има обае съмнителни имена. Смущава ме това, че едно от предложенията - мисля, че за аграрни министър на Българска социалистическа партия, е човек, който е бил представител на СИК. През 2013 година Орешарски го уволни. Той беше заместник-министър на вътрешните работи този човек и беше уволнен. Това е леко подозрително. Това не е закононарушение и нарушаване на закона, само че въпреки всичко е смущаващо. Не знам по какъв начин се усещат другите членове на тази коалиция, когато знаят, че в тяхното държавно управление има представители на известната формация СИК “, сподели още проф. Михаил Константинов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР