София. В четвъртък ще бъде взето решение за отхлабване на

...
София. В четвъртък ще бъде взето решение за отхлабване на
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: В четвъртък ще бъде взето решение за отхлабване на мерки, ако това е възможно

София. В четвъртък ще бъде взето решение за отхлабване на ограничения, в случай че това е допустимо. Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Наблюдава се наклонност съвсем във всички области на страната на прочут спад на новозаболелите. Днес имаме сензитивно по-малък брой на приетите в болница в лечебните заведения. По-малък е броят и на хората в реанимация. Засега тази наклонност е устойчива “, уточни проф. Костадин Ангелов. Той изясни, че позитивните трендове се следят на 12-часова база, а решенията се взимат на две седмици.

По мотив информацията, че брачната половинка на президента Румен Радев – Десислава Радева е призната в болница в тежко положение, проф. Ангелов уточни, че това са персонални данни и няма по какъв начин да разяснява. „ Ако това, което казвате е по този начин, уповавам се да е добре и да се оправи със положението ѝ каквото и да е “, добави той. Проф. Костадин Ангелов разяснява и карантината на ръководителя на Политическа партия „ ИТН “. Здравният министър съобщи, че няма данни и не би си разрешил да разяснява.

Той прикани хората да бъдат спокойна и увери, че в случай че няма предпочитание към имунизацията на " АстраЗенека ", тя ще бъде изтеглена.
На въпрос дали ще има количества РНК ваксини за втора доза на хората, имунизирани с „ АстраЗенека “, здравният министър уточни: „ Преди малко направихме по месеци количествата на РНК ваксини. За месец април за 248 040 дози, които ще дойдат, за месец май са - 1 184 040, месец юни – 1 276 470 “. „ През май месец ще може да проработи електронният указател по метода, по който беше умислен в самото начало, т.е. безусловно пълноценно, без връщане на хора, без изпълнени предпочитание за желана ваксина, когато е допустимо и по лекарско наставление “, добави той. „ Има отлив на искащи за имунизация с „ АстраЗенека “. Да, това го следим, имаме задоволително ваксини, а искащите са все по-малко. Това е нещо, което като лекари от здравна позиция, нито един от нас не може да одобри и да си изясни “, сподели още той. Ангелов разяснява, че в Министерството се получават сигнали за хора, които желаят да си слагат втора доза от „ АстраЗенека “.

Министърът заяви, че през днешния ден в Бургас е умряло 15-годишно момче, болно от COVID-19. Пожарна охрана думите му момчето е имало доста съпътстващи болести, някои от които животозастрашаващи.
Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР