София. В Американския колеж в София се проведе финалният кръг

...
София. В Американския колеж в София се проведе финалният кръг
Коментари Харесай

България има шампион в Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език

София. В Американския лицей в София се организира финалният кръг на Дванадесетото национално съревнование по правопис на британски език Spelling Bee, оповестиха уредниците на надпреварата . Най-добрият измежду най-хубавите 24 възпитаници от цялата страна стана Spelling Bee първенеца на България. Това е седмокласникът Теодор Хаджиев от с. Марково, Пловдивско. Негова подгласничка е Надежда Николова от Сливен.
Тео се увлича от история, любопитен и ученолюбив е за света в близост. Той е дете със специфични потребности, само че това не му попречи безпогрешно да мине през сложните кръгове по спелуване на британските думи.

Всичките 24-ма финалисти и техните учители ще се забавляват на летния лагер, където всичко се случва на британски. Това е премия за напъните, които възпитаници и учители поставиха през тази образователна година и имаха шанса да се видят онлайн на финала на надпреварата.

Над 3000 възпитаници от 209 учебни заведения в цялата страна се включиха в Дванадесетото национално съревнование по правопис на британски език Spelling Bee след усилена подготовка.
В миналогодишното онлайн съревнование Spelling Bee първенец бе Даниел Ламбин от гр. Гоце Делчев.

Spelling Bee е обичайно американско съревнование, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. Целта на надпреварата е да увеличи интереса на учениците към проучването на британски език и да усъвършенства знанията им посредством занимателни и интерактивни действия.

Състезанието се провежда от Фондация “Корпус за обучение и развитие-КОРПлюС ”. То се реализира в партньорство с Фондация „ Америка за България ” и с поддръжката на Посолството на Съединени американски щати и Министерството на образованието и науката. Домакин на националния край е Американският лицей в София.

Всяка година уредниците оферират на учебните заведения да вземат участие в спомагателни действия и състезания по значими тематики като сигурността в интернет пространството, експанзията в учебно заведение, взаимопомощта и други Тази година участниците ще се включат в акция под наслов Search BEEyond the obvious. Тя ще бъдe ориентирана към развиване на сериозното мислене на учениците, търсене и разбор на информация, основаване на положително и качествено цифрово наличие, и етично и безвредно другарство в онлайн среда. Кампанията се провежда в партньорство с Коалиция за медийна просветеност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР