София. Утре времето над страната ще се задържи предимно облачно,

...
София. Утре времето над страната ще се задържи предимно облачно,
Коментари Харесай

НИМХ: Утре времето над страната ще се задържи предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания

София. Утре времето над страната ще се задържи най-вече облачно, на обособени места със слаби валежи. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца. През деня още малко ще се намали.

През нощта времето над страната ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места ще има слаби валежи. Ще духа до сдържан юг-югозападен, в Дунавската низина изток-североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 1° и 6°, в София 1°-2°.

Утре времето над страната ще се задържи най-вече облачно, на обособени места със слаби валежи. По-късно денем и преди среднощ над Западна България преваляванията краткотрайно ще се усилят. Ще продължи да духа до сдържан юг-югозападен, в Дунавската низина изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в необятни граници, преобладаващите ще са сред 8° и 13°, тук-там в югоизточните региони от страната до 15°-16°, а в Дунавската низина сред 3° и 5°, в София към 10°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие слаб от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11°-16°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

През нощта против вторник валежната зона ще се реалокира на изток. Във вторник към момента слаб дъжд ще превалява в Източна България, само че и там ще преваляванията ще стопират, най-късно в югоизточните региони. Ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за интервала, температурите в западната част на Дунавската низина едва ще се покачат, в Източна България - ще се намалят. В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се покачва вероятността за по-големи количества дъжд тук-там в Южна и Източна България. В четвъртък ще бъде прохладно, вятърът ще е от северозапад, краткотрайно от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, нараснала възможност за превалявания има още веднъж за източната половина от страната. Остава топло за интервала, въпреки че температурите ще се намалят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР