София. Ул.“Николай Коперник“ е част от програмата на Столична община

...
София. Ул.“Николай Коперник“ е част от програмата на Столична община
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. Николай Коперник в район Слатина

София. Ул. “Николай Коперник “ е част от програмата на Столична община за възобновяване на съществени улици в регионите. След като предходната година реконструирахме първия стадий от улицата, тази година продължава работа в сектора сред бул. „ Шипченски проход “ до бул. „ Гео Милев “. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира строителните действия на обекта. Присъстваха и заместник-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов и кметът на „ Слатина “ Георги Илиев, оповестиха от пресцентъра на Столична община .

Строителството все още се прави в график. Предвижда се до края на лятото обектът да е приключен.
Кметът настоя да се работи качествено и да се прави оросяване, с цел да не се запрашава въздуха. Фандъкова изиска да продължи работа по планиране на идващия стадий от улицата.

Реконструират се инженерната инфраструктура, пътните платна, построяват се нови тротоари и улично осветяване.
В момента се извършва канализация. към ул. “Гео Милев “.

„ Топлофикация “ ЕАД извърши ремонт на съществуваща топлопреносна мрежа. В сектора от ул. „ Постоянство “ до бул. „ Шипченски проход “ с дължина 160 м са ревизирани и сменени тръби и отклонения към постройките.
„ Софийска вода “ АД подменя остарелия тръбопровод с нов с обща дължина 192 м в сектора от бул. „ Шипченски проход “ до ул. “Постоянство “, инсталирани са нови пожарни хидранти и сградни водопроводни отклонения. Работата на „ Софийска вода “ АД стартира на 25.05.2021г и се чака да приключи на 27.06.2021г.

Ще се построи ново улично осветяване в източния тротоар, за което е сложена тръбната мрежа, построени са кабелните шахти, следва да се инсталират стълбовете и осветителните тела.
Изпълняват се нови тротоари.

Паркингите са изкопани и насипани с трошенокаменна основа.
Въведена е краткотрайна организация на придвижването от 12.05.2021г. и е изменен
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР