София участва в международен обучителен проект на Bloomberg Philanthropies, свързан

...
София участва в международен обучителен проект на Bloomberg Philanthropies, свързан
Коментари Харесай

София е включена от Bloomberg Philanthropies в програма за цифрови иновации

София взе участие в интернационален обучителен план на Bloomberg Philanthropies, обвързван с политиките по цифровизация на градската среда и нововъведенията. Проектът дава достъп до мрежа от градски водачи и образование от водещи международни специалисти в региона на нововъведенията и цифровите услуги за жителите.

Устойчивият напредък в бизнес бранша е един от главните фактори, влияещи върху избора на София като един от участващите градове. Столицата взе участие в плана по самодейност на кмета Йорданка Фандъкова.

София ще взе участие в нова двугодишна стратегия за цифрови нововъведения, създадена от Bloomberg Philanthropies. Целта на самодейността е да помогне на 21 европейски столици да подобрят услугите си посредством цифрови нововъведения.

Градът ще получи експертна техническа помощ за възстановяване и развиване на цифрова услуга в интерес на жителите, обвързвана с една от тематиките: обитаване, подвижност, опазване на здравето, обучение и работни места.

Българските представители също по този начин ще имат достъп до профилирана просветителна стратегия, предоставяна от Harvard Business School и Harvard Kennedy School – Факултет за подсилване на уменията.

През януари в Лондон се организира първата среща на представителите на градовете, като сега следва изборът на съответни планове, които да бъдат подкрепени, както и серия от отдалечени образования.

На откриващото събитие участваха екипите от всички присъединени градове, измежду които Амстердам, Мадрид, Любляна, Атина, Дъблин, Вилнюс, Рига, Брюксел, Будапеща, Прага, Стокхолм и други

В София планът е част от направлението на заместник-кмета по цифровизация, нововъведения, икономическо развиване и вложения Владимир Данаилов.

„ Чрез тази нова стратегия се надяваме да помогнем на тези градове да трансформират метода си на работа като слагат хората в основата на цифровата промяна, като приложат достиженията на 21-ви век в своите организации и като споделят научените уроци с други градове по света “ – сподели Андреа Коулман от Bloomberg Philanthropies в публично известие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР