София. Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка

...
София. Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: 125 млн. туристи посещават Дунавския регион всяка година

София. Туристическите визити в Дунавския район са 125 млн. всяка година, а общо Европа се посещава от над 600 млн. екскурзианта. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на срещата на министрите с сектор туризъм, участващите в Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Дискусията се организира в границите на 7-ия годишен конгрес на тактиката на Европейския съюз за Дунавския район. Събитието се организира в София по време на българското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, което бе поето през октомври 2017 година.
„ Водени от разбирането, че страните от Дунавския район би трябвало да се възползват пълноценно от капацитета си, Българското председателство има за цел да увеличи видимостта на Дунавския район и сложи измежду главните си цели „ Устойчив и интегриран метод за Дунавския район “, уточни министър Ангелкова. Тя добави, че всяка страна от района има свои характерности, които обуславят и развиването им, а един от методите за превъзмогването им е усилването на смисъла на туризма и по-тясно съдействие в границите на Дунавската тактика измежду всички заинтригувани страни.
„ Една от аргументите за възходящото значение на туризма в река Дунав е общата диверсификация на туристическата оферта, която включва, наред с други форми на туризъм, речен круиз туризъм като една от най-важните форми на туристически действия в района. Считаме, че взаимни начинания за поощряване на речния круизен туризъм ще подкрепят устойчивото развиване на бранша ", уточни министър Ангелкова. Тя разясни, че отчитайки смисъла на този артикул в цялостния прогрес на бранша се провежда и интернационален семинар, за разискване на опциите за основаване на интегриран метод към развиването на круизния туризъм по поречието на река Дунав.
„ Ако желаеме да използваме изцяло опциите, които предлага река Дунав и в същото време желаеме да осигурим по-голямо социално-икономическо доближаване в басейна на река Дунав, би трябвало да действаме дружно и да работим в тясно партньорство, с цел да се оправим с провокациите, които съществуват в региона, било то превоз, околна среда, стопанска система или просвета ", съобщи министърът. Тя посочи, че не можем да разгледаме Дунавска тактика, без да потвърдим нашата поддръжка и интереса ни към по-нататъшно развиване на междурегионално и транснационално съдействие в основни области като туризма.
„ Министър Николина Ангелкова е мотор за срещата през днешния ден тук, на която може да обсъдим Дунавската тактика. Искам да ѝ благодаря, че слага фокус на тази близо близа до мен тематика “, съобщи Корина Крецу, еврокомисар по районната политика. Тя добави, че е Дунавският район е един от най - великите и може да стане мотор на туризма.
„ Инвестициите в туризма ще бъдат по устойчиви, в случай че са част от един общ проект за даден район ", уточни още Крецу. По думите ѝ проектът за развиване на Дунавския район може да се включи, като водещ и в задачите за локално стопански развиване на Европейска комисия. „ Дунав и притоците ѝ имат огромен капацитет за развиване и са образец по какъв начин координацията и съдействието оказват мощно позитивно въздействие за прогрес ", разяснява още еврокомисарят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР