София. Трябва да се сложи точка на безобразията, които се

...
София. Трябва да се сложи точка на безобразията, които се
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Трябва да се сложи точка на безобразията, които се случваха и на заобикалянето на законите в направленията финанси и икономика

София. Трябва да се постави точка на безобразията, които се случваха и на заобикалянето на законите в направленията финанси и стопанска система. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в показване на претекстовете за чуване на служебния министър председател Стефан Янев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Поискахме и чуване на министър-председателя по тематиката финанси и стопанска система и аккво е било завареното положение при промяната на кабинетите, тъй като считаме, че основно, едно от най-важните неща за развиването на страната ни, за добруването на всеки един българин, са точно стопанската система и финансите. Силно сме задоволени от обстоятелството, че единствено две седмици след началото на работата на 46-то Народно заседание в пленарната зала се намира министър-председателят на Р България. Независимо, че по закон това е обикновено ", сподели още той.

Депутатът съобщи, че е забавно по какъв начин се е получавало по този начин, че постоянно са оставали едни стотици милиони и милиарди за преразпределение не посредством закона и бюджета, а посредством постановления на Министерски съвет, раздавани от колата на минисър-председателя. " Дали това нещо е естествена процедура и дали по този метод могат да се разходват средства ", разяснява още Борислав Гуцанов.

Той попита дали са давани на най-правилните общини и компании и дали тези решения би трябвало да се взимат в Народното събрание, където е мястото. " Основният закон е Законът за бюджета, където се дефинират целите ", добави още той.

" Втора тематика - законът ин хаус, който беше признат главно поради Министерство на защитата, с цел да могат, когато излизат средства за военните да бъдат отремонтирани по най-бързия метод във военните фабрики, което е обикновено и вярно. Как този закон стартира да се употребява, с цел да се дават стотици милиони и милиарди на държавни компании, които съществуват само и единствено на хартия, с цел да се строят автомагистрали? ", попита още Гуцанов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР