София. Трябва да се оглеждаме за съдбата най-вече вътре в

...
София. Трябва да се оглеждаме за съдбата най-вече вътре в
Коментари Харесай

Здравец Хайтов: Трябва да се оглеждаме за съдбата най-вече вътре в себе си и както Николай Хайтов казваше Да правим,каквото трябва- пък да става, каквото ще

София. Трябва да се оглеждаме за ориста най-много вътре в себе си и както Николай Хайтов споделяше " Да вършим,каквото би трябвало - пък да става, каквото ще ". Това сподели синът на Николай Хайтов Здравец Хайтов по време на отбелязването на годишнината от гибелта на Николай Хайтов в Борисовата градина, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Иска ми се да напомня една негова фраза от описа " Ибрям Али ", където той споделя: " Има орис. Има единствено че тази орис не е вън от индивида, а вътре си в него ". Доказателство за това нещо е през 1954 година Николай Хайтов е тук на товаро-разтоварната борса на Сточна гара, където си вади парите. Получава писмо от негов другар от Мадан, който му споделя, че там има хубава работа, с цел да изкара хубави пари. Хайтов стяга багажа. В същото време получава писмо оттогава списание " Септември " от Георги Караславов, който го кани на среща ", сподели още Здравец Хайтов.

Той описа, че Георги Караславов го е предиздвикал да написа дописки за горското стопанство. " Това в действителност за положително или за неприятно трансформира ориста на Хайтов. Това го вкарва на писменото занятие. При всички случаи това е за положително ", уточни още синът на Николай Хайтов Здравец.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР