София. Третият мандат е кризисен, но е възможността за нормалност

...
София. Третият мандат е кризисен, но е възможността за нормалност
Коментари Харесай

Петя Михалевска, БСП: Третият мандат е възможност за излизане от кризата

София. „ Третият мандат е спешен, само че е опцията за нормалност и излизане от тази рецесия. Ако президентът Радев го връчи на Българска социалистическа партия, ние ще предложим служебното държавно управление да стане постоянно. Ще проведем диалози с всички парламентарно показани обединения, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи ”. Това съобщи по " България он еър " националният представител от Българска социалистическа партия Петя Михалевска, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Тя разясни, че левицата ще сложи 5-6 целта с явен период за осъществяване.

“Виждаме доста смущаващи реплики от Христо Иванов. Не може да се постанова мнение на президента Радев на кого да връчи мандата. Това е негова отговорност и в неговото поле за деяние. Българска социалистическа партия е подготвена и в тази обстановка се държи най-адекватно. ”, разяснява Михалевска.

“Надявам се да има вразумяване, тъй като ни чакат доста комплицирани месеци. В миг, в който чакаме Коронавирус рецесията, в миг, в който токът у нас е на исторически високи равнища, когато всички артикули са поскъпнали диалозите в Народното събрание са извънредно несъответстващи на това по какъв начин живеят хората и какво би трябвало да се направи за тях. ” разясни националният представител от Българска социалистическа партия.

Петя Михалевска акцентира, че Българска социалистическа партия съумя да резервира положителния звук и не начерта разграничителни линии. Тя изясни, че левицата търси разговор и допирни точки с всички, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като тестванията пред България в идващите месеци и година са доста тежки и всички би трябвало да проявят отговорност.

“Без работещо държавно управление служебният кабинет е с вързани ръце. Не може да се актуализира бюджета. Не можем да приемем Закона за енергетиката, с който да понижим цените на тока. Не можем да приемем Закона за водите, с който да понижим цената на водата. Не може да се направи и преизчисление на пенсиите без държавно управление.
Вече втора седмица не може да се вземе никакво решение. ” сподели Михалевска.

“В тежката обстановка, в която се намира страната, част от партиите се занимават с " Буджака " и " Росенец ". Те са доста надалеч от дневния ред на хората от област Смолян, да вземем за пример.
В села като Мугла, Кестен или в Бели дол хората нямат път. Там кола за спешна помощ не може да стигне до тези села. Тях не ги интересува нито " Росенец ", нито " Буджака ". Важните тематики са пенсии, приходи, стопанска система, опазване на здравето.
В момента губим скъпо време ”, съобщи Петя Михалевска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР