София. Тимът на ЦСКА приема швейцарския Базел в първия мач

...
София. Тимът на ЦСКА приема швейцарския Базел в първия мач
Коментари Харесай

ЦСКА приема Базел в първи мач от плейофа на Лигата на конференциите

София. Тимът на ЦСКА приема швейцарския Базел в първия мач от плейофа на Лигата на конференциите. “Червените ” стигнаха мъчно до тази фаза на шампионата, само че към този момент са единствено на една стъпка от ново влизане в груповата фаза. Българите отстраниха същия противник единствено преди две години, и то като посетител. През октомври 2020 година в плейофа за влизане в групите на Лига Европа ЦСКА завоюва с 3:1. Тогава поради пандемията дуелите бяха в един мач.

В първия си дуел от акцията играчите на Саша Илич отстраниха Македония (Гьорче Петров) след 0:0 в Северна Македония и 4:0 в София. Последва загуба 0:1 от ирландския Сейнт Партикс в България, само че на реванша “червените ” победиха с 2:0. Базел започва с 2:0 и 1:1 против североирландския Крусейдърс във втория кръг. В третия швейцарците отстраниха датския Брьондби след дузпи. В първия мач скандинавците бяха победили с 1:0, само че на реванша днешният противник на ЦСКА навакса изоставането с 2:1. При дузпите Базел бе по-точен и с 3:1 продължи напред.

ЦСКА няма съществени кадрови проблеми. Брадли де Ноойер ще пропусне мача поради аления картон на реванша със Сейнт Патрикс, а Бисмарк Чарлс продължава да бъде контузен. Базел не се намира в добра форма, като след четири мача в локалния шампионат към момента няма победа и заема осмо място единствено с три точки. До момента общо 12 са новите попълнения в тима, като последното е младият нападател от втория тим на Борусия (Дортмунд) - Брадли Финк.

Мачът през днешния ден на стадион “Васил Левски ” стартира в 20:00 часа и ще бъде управителен от основен арбитър от Хърватия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР