София Тех Парк предоставя безвъзмездно помощ, места за настаняване и

...
София Тех Парк предоставя безвъзмездно помощ, места за настаняване и
Коментари Харесай

София Тех Парк предоставя помощ и места за настаняване на бежанците от Украйна |

София Тех Парк дава безплатно помощ, места за настаняване и подпомагане за обезпечаване на работни места на бягащите от войната жители на Украйна, оповестиха оттова.

В на научно-технологичния парк към този момент са настанени четирима украински жители.

Хостелът предлага опция за настаняване в двойни, единични стаи и апартамент на общо до 15 индивида, като стаите са изцяло оборудвани и обзаведени. Ще бъдат обезпечени храна и други артикули от първа нужда.

Екипът на София Тех Парк е в подготвеност да даде подобаващи пространства за още към 100 места за настаняване на жители на Украйна в друга постройка на територията на парка. При нужда те ще бъдат оборудвани и обзаведени, като за задачата се подхващат координационни дейности с Министерство на защитата и Българския червен кръст.

Дружеството ще даде и подпомагане на украинските жители за намиране на работни места посредством мрежата си от сътрудници от новаторската екосистема в България.

София Тех Парк работи и по основаване на образователни зали, където при нужда да бъде проведен образователен развой за децата от украинските фамилии, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР