София Тех Парк организира за втора поредна година флора фестивал

...
София Тех Парк организира за втора поредна година флора фестивал
Коментари Харесай

София Тех Парк организира за втора година фестивал на цветята

София Тех Парк провежда за втора поредна година флора фестивал „ София Тех Парк на цветята и изкуствата “. Събитието ще се организира на 13 и 14 май 2023 година в откритите паркови площи на първия в България научно-технологичен парк. Организатори са София Тех Парк с поддръжката и партньорството на Асоциацията на флористите в България, Столична община и регион “Младост ”.


Във флора фестивала ще се включат със свои щандове десетки производители на цветя и флористи, търговци, фенове и новатори в региона на флората. Посетителите ще могат да се насладят на цветни съоръжения, разнородни неповторими растителни типове, артикули от маслодайни и немаслодайни растения, култивиран принадлежности и други. Ще могат да се срещнат с новаторски способи и технологии за развъждане на растения в домашни условия, както и с приложението на технологиите в земеделието.

Специално място тази година на флора фестивал „ София Тех Парк на цветята ” ще бъде отделено на изкуството. В събитието ще вземат участие представители на разнообразни български занаятчийски обичаи, които ще показват своите умения и техники. За деца и възрастни ще бъдат проведени тематични работилници, в които ще имат опция сами да опитат да основат ръчно направени произведения. Ще бъде проведена и художествена изложба навън, както и художествени ателиета, където всеки ще може самичък да сътвори свое произведение на изкуството.

Науката също ще бъде част от програмата на флора фестивал „ София Тех Парк на цветята и изкуствата “. Посетителите ще могат да схванат повече за биоинформатиката от младите учени от българския тим по синтетична биология iGEM Bulgaria. Те са приготвили и специфичен уъркшоп за най-малките фенове на флората. Интерактивният център за просвета и технологии на София Тех Парк ТехноМеджикЛенд е подготвил за всички гости забавна стратегия с любопитни демонстрации и опити в региона на химията за всички гости. В програмата са планувани и занимания и демонстрации по роботика. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР