София тази сутрин е в жълтия сектор по замърсяване на

...
София тази сутрин е в жълтия сектор по замърсяване на
Коментари Харесай

София на 29-о място по мръсен въздух в света тази сутрин


София тази заран е в жълтия бранш по замърсяване на въздуха, на открито въздухът е малко по-чист, съобщи БГНЕС. Индексът за качеството на въздуха демонстрира 27,9 µg/m³, което тази заран подрежда столицата ни на 29-то място в света по замърсяване.

По данни на уеб страницата airsofia най-мръсен е въздухът тази заран в центъра на София , най-вероятно поради утринното скупчване на коли.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Европейска комисия предяви иск против България поради неприятното качество на въздуха. Европейска комисия показва, че страната ни не е изпълнила отговорностите си по европейското законодателство по отношение на качеството на атмосферния въздух. По-конкретно в страната систематично и непрекъснато не са били спазвани пределно допустимите стойности за прахови частици (ПЧ10) и не са били подхванати подобаващи ограничения, с които да се подсигурява, че интервалът на превишаванията е допустимо най-кратък.

Европейска комисия акцентира, че в България се следят някои от най-сериозните превишавания в Европейски Съюз както на годишните, по този начин и на дневните пределно възможни стойности за ПЧ10, с произлизащите от това опасности за здравето на нейното население.

Особено огромни са превишаванията при дневните пределно възможни стойности – те са маркирани в 90 дни годишно, т.е. над 2,5 пъти повече от позволеното според директивата на Европейски Съюз. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР