София. Тъжно е, че БСП и Демократична България“ не се

...
София. Тъжно е, че БСП и Демократична България“ не се
Коментари Харесай

Малина Едрева, ГЕРБ – СДС: Тъжно е, че БСП и „Демократична България“ не се поколебаха да вадят политически дивиденти от грижата за децата на София

София. Тъжно е, че Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ не се поколебаха да вадят политически дивиденти от грижата за децата на София. Това сподели Малина Едрева, общински консултант и ръководител на групата ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Столичния общинския съвет по време на съвещание на Съвета, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Не се удивлявам от това, което чухме от декларациите на „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия. Грижата за децата на София е значима тематика. Затова е тъжно, че не се поколебахте да вадите политически дивиденти от нея “, уточни Едрева.

Тя посочи, че Общинските съветници от групата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и кметът Йорданка Фандъкова си дават сметка какъв брой е значима поддръжката при развъждането на децата.
„ Детската градина е значима освен за развиването на детето, само че дава опция за напредък и на родителите, изключително на дамите. Достъпността и качеството на изискванията за развъждане и образование на децата, услугите, които предлагаме на родителите, превъзхождат в доста връзки предлаганото в други страни. Даваме си сметка, че всичко, което направихме е незадоволително. Над 120 нови здания за 10 година, редом ремонтирахме и обновихме съществуващите, очевидно това е малко. Всички тук сме длъжници, нито за миг не сме отстъпили от уговорката си за обезпечаване тук-там за всички деца. Никой от нас не е спокоен, че дете от „ Стрелбище “ върви в гради в „ Илиянци “, съобщи Малина Едрева.

„ С държавно финансиране за актуалната година построяваме 45 нови здания, все още построяваме 16 детски заведение, от тях две ясли. До септември се планува да бъдат подготвени 4 нови здания в регионите „ Подуене, „ Овча купел “, „ Лозенец “ и „ Лозенец “. До края на годината ще са подготвени още 4, както и 3 преустройства на съществуващи здания за откриване на нови групи. С това строителство до края на 2021 година ще се разкрият 41 нови групи. Очакваме да стартира строителство на още 25 нови здания. С диалози с бизнеса ще търсим опция за обезпечаване на още места “, разяснява тя.

По думите ѝ осведомителната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и приема в 1 клас подсигурява бистрота и предлага качествени електронни услуги.

Тя посочи, че „ Демократична България “ ръководи в 8 региона на София, като обърна внимание, че в тези региони има максимален дефицит тук-там.

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР