София. Средно за страната цената на топлинната енергия с гореща

...
София. Средно за страната цената на топлинната енергия с гореща
Коментари Харесай

Доц. Иван Иванов, КЕВР: Средно за страната цената на топлинната енергия с гореща вода се увеличава с 6,72% за последното тримесечие на 2018 г.

София. Средно за страната цената на топлинната сила с гореща вода се усилва с 6,72% за последното тримесечие на 2018 година Това сподели ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов по време на брифинг след закрито съвещание на Комисията по енергийно и водно контролиране, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Увеличението на цената за топлинната сила с гореща вода за последното тримесечие на 2018 година ще бъде както следва: „ Топлофикация – София “ ЕАД – 7,97%; „ ЕВН България Топлофикация “ ЕАД – 8,57%; „ Топлофикация Плевен “ ЕАД – 4,66%; „ Топлофикация Бургас “ ЕАД – 4,88%; „ Веолия Енерджи Варна “ ЕАД – 2,28%; „ Топлофикация Враца “ ЕАД – 6,32%; „ Топлофикация ВТ “ ЕАД – 4,39%; „ Топлофикация Разград “ ЕАД – 5,35%; „ Юлико-Евротрейд “ ЕООД – 6,21%; „ ОВЕРГАЗ МРЕЖИ “ АД – 2,55%.
„ След като беше признато покачването на цената за природен газ за последното тримесечие на 2018 година, всички консуматори ще заплащат нараснала цена от не повече от 8% за него. Въз основа на това решение, през днешния ден КЕВР одобри изменение в цените на топлинната сила на топлофикациите в страната. Цените се покачват с сред 2,28% и 8,57%. Относно изменението на цената на топлинната сила желая да отбележа следното: Получихме разнообразни заявления, в които се приказва, че в България се покачва цената на природния газ, откакто цените в Европа остават непроменени. От 29 септември 2017 година до 28 септември 2018 година, с изключение на смяната в курса на $, смяната в цената на суровия нефт, която е ценнобразуваща във формулата се е трансформирала с съвсем 44%. Второ – смяната на цената визира единствено топлофикации, които работят с природен газ. 4-те топлофикации, които работят с въглища остават с непроменени цени. Това са „ Топлофикация Русе “ АД, „ Топлофикация Перник “ ЕАД, „ Топлофикация Сливен “ ЕАД и „ Топлофикация Габрово “ ЕАД “, съобщи още ръководителят на КЕВР.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР