София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски

...
София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда срещу бившия вицепремиер Илко Семерджиев за заплаха срещу директора на Агенцията по лекарства

София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против Илко Семерджиев – длъжностен заместител министър-председател по обществени политики и длъжностен министър на опазването на здравето в служебното държавно управление през 2017г. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата .
Той е упрекнат за това, че на 24 март 2017г. в гр. София е използвал заплашване, за да принуди орган на власт - Изпълнителния шеф на Изпълнителна организация по медикаментите /ИАЛ/ към Министерство на здравеопазването, да извърши нещо, обвързвано с функционалността му, а точно - да назначи съответно лице за заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по медикаментите към МЗ– закононарушение по член 269, алинея 1 от Наказателния кодекс.
Според прокуратурата държанието на Семерджиев е било стимулирано от отхвърли на изпълнителния шеф на ИАЛ да назначи съответно лице за собствен заместител, заради открития спор на ползи.
От прокуратурата прецизират още, че подразнен от този отвод Илко Семерджиев, възползвайки се от властовата си позиция във връзка с Изпълнителния шеф на ИАЛ, го е заплашил с уволняване, в случай че не промени решението си.
Ако бъде приет за отговорен, Илко Семерджиев може да получи наказване до шест години „ отнемане от независимост “.
Към сегашния миг по отношение на Семерджиев е избрана мярка за неотклонение „ подписка “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР