София. Снегът се завърна и зимата отново напомни за себе

...
София. Снегът се завърна и зимата отново напомни за себе
Коментари Харесай

Снегът се завърна

София. Снегът се завърна и зимата още веднъж подсети за себе си. В 22 области в страната е разгласен жълт код за мощен вятър и значителни снеговалежи. Около 3000 машини са в подготвеност за разчистване на републиканските пътища. Заради снеговалежите бяха въведени ограничавания по редица пътища в страната. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ предизвестяват водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. От там припомнят, че блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. От АПИ обръщат внимание на водачите, които се движат с нараснало внимание в областите Шумен и Разград, заради интензивния снеговалеж там.
В София 137 машини са почиствали улиците в града през миналата нощ, градският превоз се движи обикновено, като се извършват всички направления. Пътищата в естествен парк Витоша -Драгалевци- Алеко и Бояна -Златни мостове са опесъчени. Обработени са и сектори от Южната дъга. градският превоз се движи обикновено.
В Благоевград сняг вали в региона на Банско, проход Предела и село Попови Ливади, лимитирано е придвижването по път Гoце Делчев – Доспат – с.
Борино – с. Тешел за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
Мокри, тук-там заснежени, обработени и опесъчени са настилките в област Велико Търново , пътищата са проходими при зимни условия.
От 15 см до 20 см е снежната завивка на територията на община Враца , всички пътни артерии са проходими при зимни условия.
Пътищата в област Добрич са проходими при зимни условия.
Сняг вали в региона на Гюешево, а в останалата част от Кюстендилска област - дъжд. Ограничено е придвижването по пътя Смоличано – Пелатиково заради проваляне на част от пътното платно.
В Монтана придвижването по пътя Видин – Монтана в посока Монтана е лимитирано за МПС над 12 т, заради мощни снегонавявания. Без ограничаване е придвижването в посока Видин. Обходен маршрут в посока Монтана: път II-11 Дунавци – Арчар – път III-112 Добри дол – Тополовец - път III-114 Тополовец – Ружинци.
В Пазарджик 30 снегопочистващи машини са на терен по пътищата в планинските региони в региона, все още няма данни за закъсали коли. Затворени за товарни коли са три планински прави в Родопската част на региона - прави Батак-Доспат, Велинград-Якоруда и Белово-Юндола. Въведено е ограничаване и на моста в село Бошуля, който е част от републиканската пътна мрежа. Там е неразрешено придвижването на товарни коли с тегло над 10 тона. Определеният обходен маршрут е през село Звъничево – Септемврийски ханчета – град Септември – село Бошуля. Опасност от падащи камъни има по направленията Пещера – Батак – Широка поляна, Варвара – Гара Костандово и Белово – Юндола.
Сняг вали в региона на Лъки, Студенец, Паничково и Първомай в област Пловдив , в останалата част от региона преваляванията са от дъжд. Забранено е придвижването на МПС над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре, също по пътищата Поповица-Болярци и Югово-Лъки-Здравец, в правата град Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил левент. Заради продължаващите превалявания от дъжд и сняг е извънредно повишена заплахата от свлачищна интензивност по пътищата в планинските региони. Водачите би трябвало да бъдат изключително бдителни по пътните прави Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Кричим-Девин.
Ограничено е придвижването на МПС над 12 звук през проходите Превала, Рожен и Печинско, както и по направленията Девин-Михалково, Доспат-Борино-Тешел и Доспат-Батак в област Смолян .
Ограничено е придвижването на всички транспортни средства поради снегопочистване в 7 второкласни и третокласни пътни прави в област Шумен: Нови Пазар - Тръница, Нови Пазар - Секулово, Никола Козлево - Пет могили, Никола Козлево - Цани Гинчево, Векилски - Орляк, Мадара - Нови Пазар, Каспичан - Златна Нива.
Влошената метеорологична конюнктура бе причина и за няколко пътни случая. Петима души пострадаха при злополука в региона на 21 км на Автомагистрала „ Тракия “ в посока София тази заран, а аварирал ТИР на пътя Силистра- Добрич затрудни придвижването по пътя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР